FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na fotografiji "otetog" američkog vojnika ipak samo lutka?

DUBAI, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Fotografija američkog vojnika"otetog" u Iraku pojavila se u utorak na jednoj web stranici, ali sudvojbe oko njezine auteničnosti sve jače nakon što su iz američketvornice igračaka Dragon Models rekli da taj vojnik jako liči na lutkukakvu oni proizvode.
DUBAI, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Fotografija američkog vojnika "otetog" u Iraku pojavila se u utorak na jednoj web stranici, ali su dvojbe oko njezine auteničnosti sve jače nakon što su iz američke tvornice igračaka Dragon Models rekli da taj vojnik jako liči na lutku kakvu oni proizvode.

"Naši mudžahedini su uspjeli uhvatiti američkog vojnika Johna Adama, nakon što su ubili nekoliko njegovih kolega", kaže se u izjavi Eskadrona mudžahedina objavljenoj na internetu, uz prijetnju ubojstvom vojnika.

No marketinški koordinator tvrtke Dragon Models USA Liam Cusack rekao je kako vojnik na fotografiji izgleda poput lutke pripadnika američkih specijalaca koju je ta tvrtka pod nazivom "Cody" izradila za kolekcionare.

Vojni dužnosnici u Pentagonu izjavili su kako američke snage u Iraku nemaju podataka o bilo kakvom nestalom vojniku.

"Radio sam na razvoju tog lika, pa mi je izgled glave (vojnika na fotografiji) dobro poznat otprije. No ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je doista riječ o prijevari", rekao je Cusack, dodavši kako je puška uperena u vojnika na fotografiji također vrlo nalik plastičnoj pušci M4, koja je dio opreme lutke vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙