FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračko izborno povjerenstvo: Sadam ima pravo glasovati

DUBAI, 26. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik SadamHusein i njegovi najbliži suradnici, visoki vojni časnici koji senalaze u zatvorima u Iraku, imaju pravo glasovati na općim izborimakoji će se u toj zemlji održati 30. sijačnja, no zbog logističkihrazloga to neće moći realizirati, izjavio je u srijedu predsjednikiračkog Izbornog povjerenstva.
DUBAI, 26. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik Sadam Husein i njegovi najbliži suradnici, visoki vojni časnici koji se nalaze u zatvorima u Iraku, imaju pravo glasovati na općim izborima koji će se u toj zemlji održati 30. sijačnja, no zbog logističkih razloga to neće moći realizirati, izjavio je u srijedu predsjednik iračkog Izbornog povjerenstva.

"Prema pravilima iračkog pravosuđa bivši irački predsjednik Sadam Husein i njegovi časnici imaju pravo glasovati sve do trenutka dok protiv njih ne započne sudski proces. No, oni to neće moći učiniti zbog nepostojanja 'mobilnih birališta'", rekao je Abdel Husein Al-Hindaui za arapski list Asharq al-Awsat, tiskan u Londonu.

"Izborno povjerenstvo, zbog kratkog vremenskog razdoblja, nije uspjelo uspostaviti mobilna birališta koja bi i zatvorenicima omogućila sudjelovanje u izborima", kazao je.

Sadam Husein i još jedanaest visokih dužnosnika njegova režima više od godinu dana čekaju na početak suđenja u iračkim zatvorima. Na birališta je 30. siječnja pozvano više od 14 milijuna Iračana upisanih na biračke popise.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙