FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa upozorava Španjolsku

RIM, 24. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. upozorio je uponedjeljak Španjolsku, a posebno socijalističku vladu, čiji jepremijer Jose Luis Rodriguez Zapatero, da treba poštivati sporazume iz1979. godine kojima je zamijenjen konkordat iz 1953.
RIM, 24. siječnja 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. upozorio je u ponedjeljak Španjolsku, a posebno socijalističku vladu, čiji je premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero, da treba poštivati sporazume iz 1979. godine kojima je zamijenjen konkordat iz 1953.

Papa je u ponedjeljak u Vatikanu primio španjolske biskupe i upozorio da je Španjolska zemlja s "dubokim kršćanskim korijenima i ne može smanjiti vjersku slobodu, jer time čovjeku oduzima nešto temeljno". To upozorenje se odnosi na nove zakone koje uvodi ili namjerava uvesti socijalistička vlada u Madridu, a koji su, kako je rekao Papa, namijenjeni širenju "mentaliteta nadahnutoga laicizmom".

Papa nije spominjao izjave tajnika Španjolske biskupske konferencije koji je govorio o mogućnosti upotrebe prezervativa u borbi protiv AIDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙