FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - Njemačka 29-26 (šira verzija)

NABEUL, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska muška rukometnareprezentacija u utakmici je 2. kola drugog kruga razigravanja poskupinama na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u Nabeulu svladala Njemačkusa 29-26 (15-11).
NABEUL, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u utakmici je 2. kola drugog kruga razigravanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u Nabeulu svladala Njemačku sa 29-26 (15-11).

Susret je igran u dvorani 7. studenoga pred 1.500 gledatelja, a sudili su Poljaci Baum i Goralczyk.

HRVATSKA: Šola, Losert, Kaleb, Balić 3, Lacković 11, Zrnić, Vori 5, Dominiković, Džomba 10 (6), Goluža, Šprem, Špoljarić, Metličić, Buntić

NJEMAČKA: Lichtlein, Bitter, von Behren 2 (1), Roggisch, Glandorf 2, Weber 4, Preis 3, Tiedtke, Hegmann 4, Grafenhorst 1, Zeitz 3, Jansen 2, Veliki, Kehrmann 5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Njemačka 10 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 6 (6), Njemačka 2 (1)

Hrvatska reprezentacija napokon je dobro odigrala jedno prvo poluvrijeme na svjetskom prvenstvu u Tunisu. U dosadašnjim utakmicama odabranici izbornika Line Červara u prvih 30 minuta su igrali uspavano, s kočnicom. No, protiv europskih prvaka, te svjetskih i olimpijskih doprvaka od prve minute krenuli su čvrsto i agresivno, svjesni kako bi novi kiks posve ugrozio plasman u polufinale. Iako smo utakmicu otvorili dozvolivši Nijemcima dvije lake kontre i vodstvo 2-0, obrana 3-2-1 od samog početka je odlično funkcionirala i Nijemci su imali velikih problema u napadu. Hrvatska je uzvratila serijom 5-0 i tako otklonila početnu nervozu. U prvom dijelu dva puta smo imali i šest pogodak prednosti (13-7, 14-8), a na koncu je bilo plus četiri. Posebno je bio raspoložen Vlado Šola, koji je prikupio sedam obrana, a nakon lošeg izdanja u dvoboju s Norveškom proradio je i Blaženko Lacković postigavši pet pogodaka, dok je Mirza Džomba šest puta svladao Lichtleina.

Početkom drugoga poluvremena izabranici Line Červara propustili su odvojiti se na veću razliku, štoviše dozvolili su Nijemcima da se približe na dva pogotka zaostatka i to pogocima s igračem, a jednom čak i s dva igrača manje.

U tim kriznim trenucima ključnu ulogu odigrao je Blaženko Lacković. Jedino su njegovi udarci uspijevali prolaziti odličnog njemačkog vratara Lichtleina. U samoj završnici "proradili" su i naši vratari Vlado Šola i Venio Losert, koji je ušao u zadnjih pet minuta, te uspijevali spriječiti Nijemce da nas dovedu u još neugodniju situaciju prije posljednjeg kola.

Hrvatska u posljednjem kolu razigravanja po skupinama u četvrtak u 18.15 sati igra protiv Srbije i Crne Gore, a za prolazak u polufinale iz tog dvoboja "paklenima" je potreban barem bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙