FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Lagana pobjeda Hrvatske

SFAX, 26. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska muška rukometnareprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini C na Svjetskomprvenstvu što se održava u Tunisu. Nakon Argentine i Japana olimpijskipobjedici i svjetski prvaci pobijedili su Australiju 38:18 (24:7), nonažalost ozlijedio se Venio Losert i pitanje je hoće li se oporavitido konca prvenstva.
SFAX, 26. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska muška rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini C na Svjetskom prvenstvu što se održava u Tunisu. Nakon Argentine i Japana olimpijski pobjedici i svjetski prvaci pobijedili su Australiju 38:18 (24:7), no nažalost ozlijedio se Venio Losert i pitanje je hoće li se oporaviti do konca prvenstva.

Dvorana 7. studenoga. Gledatelja 1.000, Suci: Ammar i Fredj (Tunis)

HRVATSKA: Losert, Šola, Kaleb 3, Balić 3, Zrnić 11 (3), Lacković, Vori, Džomba, Jeftić 5, Goluža 1 (1), Šprem 7, Špoljarić 5, Metličić, Buntić 3

AUSTRALIJA: Latinović, Varkanitsas, Deane, McCormack 3, Abuhamed 2, Taylor 1, Hoppner 2, Schofield, Calver 5 (2), Bader 1, Jackson, Parmenter 1, van Bussel, Ramadani 3

ISKLJUČENJA: Hrvatska: 12 minuta, Australija: 12 minuta

SEDMERCI: Hrvatska: 4/5, Australija 1/5

Ono ćega se izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar najviše i pribojavao dogodilo se u dvoboju protiv Australije. Červar je strahovao od ozljeda u jednom od prva tri ogleda protiv Argentine, Japana i Australije. I upravo u dvoboju protiv najslabije reprezentacije u skupini, te uz Kanadu i najslabije momčadi na prvenstvu, ozlijedio se vratar Venio Losert. Jedinica hrvatske vrste ozlijedila je u petoj minuti stražnju ložu desne noge i pitanje je hoće li se oporaviti do konca prvenstva. Zbog toga će Červar u idućem dvoboju protiv Španjolske prijaviti Nikolu Blažička.

"Nažalost, ostali smo bez Venia. Teško je kazati na koliko, no nadam se kako će se što prije oporaviti," kazao je Červar.

Inače, utakmica protiv Autralaca bila je jednosmjerna ulica. Bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti hrvatski igrači. Rukometaši iz "Down under" držali su se do osme minute i rezultata 5:4. U nastavku poluvremena Australci su postigli tek tri, a primili 19 pogodaka. Na koncu je utakmica završila sa + 20 za naše rukometaše. Australce su od težeg poraza spasili vratari Latinović (6) i Varkanitsas (13) koji su ukupno sakupili 19 obrana.

"Ovo su bile tri pripremne utakmice u kojima je teško motivirati igrače. Za nas tek sada počinje turnir. Sve naše misli od sada su okrenute prema Španjolcima i Šveđanima," kazao je hrvatski izbornik.

Sutra je na rasporedu 4. kola, a Hrvatska igra protiv Španjolske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙