FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - Norveška 25-28 (šira verzija)

NABEUL, 31. siječnja 2005. (Hina) - U susretu prvog kola druge skupinedrugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Tunisu reprezentacijaHrvatske je u Nabeulu izgubila od Norveške sa 25-28 (11-12).
NABEUL, 31. siječnja 2005. (Hina) - U susretu prvog kola druge skupine drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Tunisu reprezentacija Hrvatske je u Nabeulu izgubila od Norveške sa 25-28 (11-12).

Utakmica se igrala u dvorani 7. studenoga pred 2.500 gledatelja, a sudili su Bord i Buy iz Francuske.

HRVATSKA: Šola, Blažičko, Kaleb, Balić 4, Lacković 3, Zrnić, Vori 6, Dominiković, Džomba 7 (3), Jeftić, Goluža 3 (2), Šprem, Špoljarić, Metličić, Buntić 2

NORVEŠKA: Ege, Solberg, Tvedten, Loke 4, Lund 2, Hagen 4, Vildalen, Lauritzen 4, Kjelling 7 (1), Walstad, Jorgensen, Jensen 2, Riise 1, Skjaervold 4

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Norveška 10 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 7 (5), Norveška 1 (1)

U prvom poluvremenu gledali smo čvrst i nimalo lijep rukomet, s mnoštvom pogrešaka na obje strane. Igra hrvatske vrste je donekle funkcionirala u obrani, što je dokaz svega 12 primljenih pogodaka. Međutim, u napadu smo igrali sporo i bez prave ideje. Nakon što je propustio utakmicu protiv Švedske u sastav se vratio Ivano Balić, no na njegovoj igri su bili vidljivi tragovi ozljede gležnja, pa niti on nije uspio posložiti našu igru. Usprkos blijedom izdanju dva puta smo imali po dva pogotka viška (8-6, 9-7), no Norvežani su ponajviše zaslugom sjajnog vratara Steinar Egea uspjeli preokrenu rezultat. Ege je u prvih 30 minuta prikupio osam obrana.

Već početkom drugoga poluvremena Hrvatska je uspjela preuzeti kontrolu rezultata, naši su reprezentativci poveli 16-15, te su tu prednost od jednoga gola čuvali sve do 10 minuta prije kraja. Tada je Vorija pogodio za 22-20, a nešto kasnije je i Džomba povisio na 23-21. Pri tom rezultatu naša je reprezentacija imala nekoliko napada za povećanje prednosti na tri razlike s kojima bi vjerojatno "prelomila" dvoboj, ali nekoliko nespretnosti u napadu i čudnih odluka francuskih sudaca koji su "previdjeli" neke prekršake na Lackoviću i Kalebu dozvolile su Norvežanima povratak u utakmicu.

Oni su to spremno i prihvatili, te sa četiri pogotka u nizu tri minute prije kraja stigli do vodstva 25-23. Do kraja utakmice igralo se potpuno otvoreno, na svaki pogodak Hrvatske Norveška je brzo uzvraćala, te stigla do vrlo vrijedne pobjede.

Jedan od glavnih razloga prvog poraza Hrvatske u Tunisu je i slab dan Vlade Šole koji nije obranio gotovo ništa, a izbornik Lino Červar priliku Nikoli Blažićku dao je samo na nekoliko minuta.

Već u utorak s početkom u 16.15 sati Hrvatska igra utakmicu 2. kola protiv Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙