FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanstveni skup o zaštiti potrošača od 3. i 4. veljače u Opatiji

RIJEKA, 1. veljače 2005. (Hina) - Međunarodni znanstveni skup "Zaštitapotrošača i ulagatelja u europskom i hrvatskom pravu - izazovimeđunarodnog tržišta roba i kapitala" koji organizira riječki Pravnifakultet održat će se od 3. i 4. veljače u hotelu Ambasador uOpatiji, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na Pravnomfakultetu.
RIJEKA, 1. veljače 2005. (Hina) - Međunarodni znanstveni skup "Zaštita potrošača i ulagatelja u europskom i hrvatskom pravu - izazovi međunarodnog tržišta roba i kapitala" koji organizira riječki Pravni fakultet održat će se od 3. i 4. veljače u hotelu Ambasador u Opatiji, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na Pravnom fakultetu.

Cilj je tog skupa predstaviti hrvatskoj javnosti razinu pravne zaštite potrošača u europskom pravu i ocijeniti stupanj usklađenosti hrvatskog prava s europskim pravom, istaknule su voditeljice skupa Vesna Tomljenović i Edita Čulinović Herc.

Zakon o zaštiti potrošača primjenjuje se u Hrvatskoj od rujna 2003., a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Vijećem za zaštitu potrošača izradilo je 2004. Nacionalni program za zaštitu potrošača za razdoblje 2005. - 2006. Tijekom primjene Zakona uočeni su određeni nedostaci, pa je Ministarstvo, nakon upita udruga, tijela državne uprave, potrošača i novinara, izradilo i mišljenje o provedbi Zakona.

Na opatijskom skupu javnosti će biti predstavljene osnovne odrednice Nacionalnog programa i pravni problemi koji su nastali u provedbi Zakona o zaštiti potrošača.

Najavljeno je sudjelovanje pravnih stručnjaka iz Njemačke, Italije, SAD-a i Hrvatske, a po riječima organizatora, pozvani su predstavnici hrvatskog pravosuđa, udruženja odvjetnika, udruga potrošača i Državnog inspektorata.

Sudionici skupa upoznat će se s recentnom sudskom praksom Europskog suda i Europskog suda za ljudska prava te kriterijima pravosudne zaštite potrošača u Europskoj uniji koji bi mogli biti putokazi u razvoju domaće sudske prakse, rečeno je na konferenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙