FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin:koalicija HDZ/SDP vraća nas u doba Soc. saveza

RIJEKA, 1. veljače (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas jeu Rijeci ocijenio da SDP ne smije koalirati s HDZ-om jer "nas to vraćau doba Socijalističkog saveza radnog naroda", t.j. Kardeljevu"pluralizmu samoupravnih interesa", a danas bi to bio "pluralizamosobnih interesa" koji bi naštetio višestranačju.
RIJEKA, 1. veljače (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je u Rijeci ocijenio da SDP ne smije koalirati s HDZ-om jer "nas to vraća u doba Socijalističkog saveza radnog naroda", t.j. Kardeljevu "pluralizmu samoupravnih interesa", a danas bi to bio "pluralizam osobnih interesa" koji bi naštetio višestranačju.

Poslijeizborne koalicije lijevih i desnih političkih struja želja su za podjelom vlasti i plod osobnih ambicija, a ne ideologija, rekao je Kajin na tiskovnoj konferenciji i dodao da to vodi hipokriziji.

Razlike među političkim stranakama izbrisale bi se, iako HDZ-ova Vlada vodi ljeviju politiku od bivše Vlade, ustvrdio je, spomenuvši promjenu naziva Ulice Mile Budaka, suradnju s Haaškim sudom i uklanjanje ploče Juri Francetiću. S druge strane, rekao je, bivša Vlada, odnosno peteročlana koalicija, u nekim je pitanjima, naročito u radnom zakonodavstvu, vodila desniju politiku od sadašnje.

Kajin je rekao da je u ovom trenutku potreban pun konsenzus o potpunoj suradnji s Haaškim sudom i zaključenju slučaja odbjeglog generala Gotovine. Hrvatska, dodao je, treba početi pregovore s EU-om o priključenju 17. ožujka, inače bi dijelila sudbinu ostalih država bivše Jugoslavije.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙