FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stvaranje najvećeg prodavatelja životnih osiguranja u sjevernoj Americi

NEW YORK, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američki osiguravatelj MetLifeobjavio je da će kupiti Citigroupovu podružnicu Travelers Life iAnnuity za 11,5 milijardi dolara, čime će taj osiguravatelj postatinajvećim prodavateljem životnih osiguranja u sjevernoj Americi.
NEW YORK, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američki osiguravatelj MetLife objavio je da će kupiti Citigroupovu podružnicu Travelers Life i Annuity za 11,5 milijardi dolara, čime će taj osiguravatelj postati najvećim prodavateljem životnih osiguranja u sjevernoj Americi.

MetLife se složio za kupnju Travelersa Citigroupu platiti i do tri milijarde dolara u dionicama i gotovini. Riječ je o dosad najvećem poslu za MetLife, koji se u prošlosti usredotočio na akvizicije manjih, teškoćama pogođenih inozemnih operacija.

"Ovo je ponešto novo područje za njih", kazao je Stuart Quint iz Gartmore Global Investments.

Ranije akvizicije MetLifea uključuju 1,2 milijarde dolara tešku kupovinu GenAmerican Corp. u 1999. i Aseguradora Hidalgo za 960 milijuna dolara u 2002.

Usporedbe radi, Travelers Life i Annuity lani su ostvarili neto dobit od 901 milijun dolara. MetLife očekuje da će tom akvizicijom potaknuti rast zarade po dionici na šesto posto u 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙