FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražni zahtjev protiv bivšeg predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uVelikoj Gorici danas je priopćilo da je podnijelo istražni zahtjevŽupanijskom sudu u Zagrebu protiv predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec od2001. do 2004. zbog nekoliko kažnjivih djela zloporabe položaja iovlasti u gospodarskom poslovanju.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici danas je priopćilo da je podnijelo istražni zahtjev Županijskom sudu u Zagrebu protiv predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec od 2001. do 2004. zbog nekoliko kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.

U priopćenju nije navedeno ime predsjednika Uprave, no Bojan Bevc, slovenski državljanin, na osnovi ugovora s Hrvatskim fondom za privatizaciju dolazi 2001. na mjesto predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec iz New Yorka, gdje je bio predstavnik tog PIK-a za američko tržište.

Zagrebačka policija osumnjičila ga je sredinom siječnja 2005. da je gospodarskim zloporabama oštetio to poduzeće za gotovo 17 milijuna kuna.

Policija, među ostalim, sumnjiči Bevca da je novcem PIK-a Vrbovec plaćao rate kredita koje je podigao za svoju tvrtku Adria Menagement, da je PIK-ovo ribogojilište kod Sinja, vrijedno približno 5,5 milijuna kuna, nezakonito prodao za manje od 19 tisuća kuna. Tereti ga se i da je lažno prikazivao poslovanje PIK-a kako bi, uz mjesečnu menadžersku naknadu, dobio i godišnji bonus, odnosno nagradu za dobre poslovne rezultate.

Kako je ranije objavljeno, u PIK Vrbovcu tvrde da je Bevcov krizni menadžment iza sebe ostavio dugove od oko 450 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u današnjem priopćenju navodi da, u suradnji s Odjelom gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, poduzima mjere radi otkrivanja eventualnih drugih nezakonitosti u radnjama bivšeg predsjednika uprave PIK-a Vrbovec.

Bevc je ranije odbio tvrdnje o zloporabi ovlasti napominjući da policijske optužbe tek trebati dokazati na sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙