FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski menadžer odbacio optužbe zagrebačke policije

LJUBLJANA,19. siječnja(Hina) - Bivši predsjednik Uprave PIK VrbovcaBojan Bevc odbacio je danas odgovornost za gospodarske zloporabe"teške" oko 17 milijuna kuna za koje ga sumnjiči zagrebačka policija.
LJUBLJANA,19. siječnja(Hina) - Bivši predsjednik Uprave PIK Vrbovca Bojan Bevc odbacio je danas odgovornost za gospodarske zloporabe "teške" oko 17 milijuna kuna za koje ga sumnjiči zagrebačka policija.

Slovenski krizni menadžer, koji je PIK Vrbovec od 2001. do sredine prošle godine vodio sa svojom američkom tvrtkom Adria Menagement, odbio je u izjavi za javnost koju je prenijela slovenska agencija STA tvrdnje o zlouporabi ovlasti, zbog čega je zagrebačka policija protiv njega jučer podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vrbovcu.

Bevc tvrdi da je PIK Vrbovec u trenutku kad ga je preuzeo imao 1200 dana blokiran račun i financijske obveze od 1,2 milijarde kuna. Kaže da je vođenje PIK-a preuzeo prema ugovoru s Hrvatskim fondom za privatizaciju te da su u dvije godine njegovog upravljanja poduzećem obveze smanjene na 260 milijuna kuna, da je poduzeće deblokirano, a poslovanje obnovljeno.

Bevc kaže kako će policijske optužbe tek trebati dokazati na sudu. U policijskoj prijavi on vidi i političke elemente, te navodi da je krizna uprava PIK-a Vrbovec smijenjena nakon promjene vlasti u Hrvatskoj. Smatra da se nakon toga pristupilo se traženju bilo kakve odgovornosti prijašnje uprave i vodstva koji su izveli sanaciju i tvrdi da su nakon zamjene uprave gubici iz tekućeg poslovanja narasli na više od 11 milijuna kuna mjesečno.

Bevc tvrdi da za vrijeme vođenja PIK-a nije imao 80.000 američkih dolara mjesečne plaće, kao što tvrdi policija, i objašnjava da je to iznos koji je dobivala njegova tvrtka za pokrivanje svih menadžerskih troškova stalnih menadžera i savjetnika. U spomenuti iznos ubrojeni su i troškovi boravka i poslovanja, tvrdi Bevc.

Bevc je prije tri mjeseca imenovan kriznim menadžerom Holdinga staklarna Rogaška Slatina.

Zagrebačka policija Bevca je osumnjičila da je novcem PIK Vrbovca plaćao rate kredita koje je podigao za svoju tvrtku Adria Menagement, da je PIK-ovo ribogojilište kod Sinja, vrijedno oko 5,5 milijuna kuna, nezakonito prodao za manje od 19 tisuća kuna. Tereti ga se i da je lažno prikazivao poslovanje PIK-a kako bi, uz mjesečnu menadžersku naknadu, dobio i godišnji bonus, odnosno nagradu za dobre poslovne rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙