FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: počelo glasanje za hrvatske predsjedničke izbore

WASHINGTON,2. siječnja(Hina) - U Sjedinjenim Državama je u nedjelju u7.00 sati ujutro po lokalnom vremenu započelo glasanje hrvatskihdržavljana na izborima za hrvatskog predsjednika.
WASHINGTON,2. siječnja(Hina) - U Sjedinjenim Državama je u nedjelju u 7.00 sati ujutro po lokalnom vremenu započelo glasanje hrvatskih državljana na izborima za hrvatskog predsjednika.

Otvorena su biračka mjesta u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu, generalnim konzulatima u New Yorku i Chicagu te Hrvatskom nacionalnom domu Kardinal Stepinac u Clevelenadu.

Biračko mjesto u generalnom konzulatu u Los Angelesu otvara se posljednje s tri sata pomaka u odnosu na Washington jer je u pacifičkoj vremenskoj zoni.

U Kanadi birači glasaju u hrvatskom veleposlanstvu u Ottawi, u generalnom konzulatu u Mississaugi kod Toronta te u konzulatu u Montrealu.

Biračko pravo moći ce ostvariti hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, oni koji se na dan izbora zateknu izvan Hrvatske, te birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, ali trajnije borave u inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙