FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: i Josip Šimunić umiješan u "kladioničarsku aferu"?

HAMBURG, 29. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Hrvatski reprezenativac JosipŠimunić je zajedno sa dvojicom suigrača iz berlinske Herthe optužen daje sudjelovao u velikoj aferi namještanja nogometnih rezultata, ukojoj su glavni protagonisti bili hrvatski kladioničari u Berlinu isudac Robert Hoyzer.
HAMBURG, 29. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Hrvatski reprezenativac Josip Šimunić je zajedno sa dvojicom suigrača iz berlinske Herthe optužen da je sudjelovao u velikoj aferi namještanja nogometnih rezultata, u kojoj su glavni protagonisti bili hrvatski kladioničari u Berlinu i sudac Robert Hoyzer.

Imena Josipa Šimunića, Alexandera Madlunga i Rafaela Nanda su istražnim organima priopćila jučer uhićena braća s hrvatskim državljanstvom, tvrdi njemački magazin Focus, pozivajući se i na neke neimenovane izvore da su upravo ova trojica nogometaša redovito posjećivali kafić u kojem su se sklapale oklade i dogovarale utakmice.

Focus tvrdi da su sva trojica igrala u spornoj utakmici Njemačkog kupa u rujnu koju je Hertha senzacionalno izgubila (2:3) od trećeligaša Eintrachta iz Braunschweiga, štoviše, u zadnjoj minuti utakmice Madlung je postigao autogol,a ovaj igrač je ušao u igru svega tri minute ranije.

Uime Herthe se javio menađer Dieter Hoeness, koji je kazao kako sva trojica njegovih igrača tvrde da nemaju ništa sa "kladioničarskom" aferom, dodavši kako su Šimunić i Madlung priznali da su posjećivali sporni kafić.

Ne možete nekoga okriviti samo zato što je nekoliko puta bio u kafiću. Očekujem od sve trojice da nastupe na nedjeljnoj utakmici protiv Bayerna jer ne vidim kako su mogli biti umiješani, kazao je Hoeness.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙