FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stern: Korumpirani nogometni sudac povezan s hrvatskom mafijom u Berlinu

HAMBURG, 26. siječnja 2005. (Hina/STA) - Njemački nogomet potresaveliki skandal s namještanjem utakmica, a najspominjanija osoba je25-godišnji nogometni sudac Robert Hoyzer. Njega se tereti da jeutjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je petsusreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa izmeđunižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a.
HAMBURG, 26. siječnja 2005. (Hina/STA) - Njemački nogomet potresa veliki skandal s namještanjem utakmica, a najspominjanija osoba je 25-godišnji nogometni sudac Robert Hoyzer. Njega se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a.

Novu dimenziju tom slučaju daje informacija koju je objavio njemački magazin "Stern", a u kojoj se navodi da je sudac Hoyzer navodno imao redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu, objavila je danas Slovenska tiskovana agencija, pozivajući se na njemačku novinsku agenciju DPA.

Optužbe da je Hoyzer povezan s hrvatskom mafijom za "Stern" je potvrdio glasnogovornik Njemačkog nogometnog saveza Harald Stenger.

"I mi smo došli do takvih spoznaja", izjavio je Stenger.

Sudac Hoyzer, pak, odlučno odbacuje sve optužbe o namještanju rezultata.

U njemačkoj javnosti ovaj se skandal uspoređuje s velikom aferom koja je izbila u sezoni 1970/1971., kada je otkriveno namještanje rezultata u utakmicama momčadi koje su se borile za opstanak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙