FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Hoyzer priznao namještanje rezultata

BERLIN, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački sudac RobertHoyzer priznao je u četvrtak da je sudjelovao u namještanju rezultatautakmica koje je sudio i na koje se osobno kladio. Hoyzer (25) jeponudio ispriku i obećao punu suradnju sa istražnim organima unajvećoj aferi u njemačkom nogometu u zadnjih 30 godina.
BERLIN, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački sudac Robert Hoyzer priznao je u četvrtak da je sudjelovao u namještanju rezultata utakmica koje je sudio i na koje se osobno kladio. Hoyzer (25) je ponudio ispriku i obećao punu suradnju sa istražnim organima u najvećoj aferi u njemačkom nogometu u zadnjih 30 godina.

Sve optužbe protiv mene točne su, a ja mogu ponuditi svoju duboku ispriku Njemačkom nogometnom savezu, mojim kolegama sucima i svim nogometnim navijačima, kazao je Hoyzer, kojega se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a, odigran u kolovozu prošle godine, a kojeg je dobio Paderborn sa 4-2 nakon što su mu dosuđena dva sumnjiva 11-erca.

Njemački list "Bild" navodi kako su osobe koje su se kladile na ishod susreta između Paderborna i HSV-a zaradile milijun i 200.000 eura.

Također, magazin "Stern" objavio je kako je sudac Hoyzer navodno imao redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙