FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedanaesta žrtva ptičje gripe u Vijetnamu

HANOJ, 29. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Trinaestogodišnja djevojčica,pozitivna na ptičju gripu, umrla je na jugu Vijetnama, čime je bilansate bolesti u posljednjih mjesec dana u zemlji narasla na 11, navode usubotu medicinski izvori.
HANOJ, 29. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Trinaestogodišnja djevojčica, pozitivna na ptičju gripu, umrla je na jugu Vijetnama, čime je bilansa te bolesti u posljednjih mjesec dana u zemlji narasla na 11, navode u subotu medicinski izvori.

"Djevojčica iz pokrajine Dong Thao je umrla u subotu rano ujutro", rekao je pedijatar koji je želio ostati anoniman iz bolnice Ho Ši Mina.

Njezina je majka umrla od ptičje gripe 21. siječnja. Vijetnamski tisak je u subotu pisao da su one živjele u području zaraženom virusom H5N1 i da su ubile bolesnu patku.

Još je jedna desetogodišnjakinja hospitalizarana u kritičnom stanju u istoj bolnici.

U Vijetnamu je od 30. prosinca umrlo 11 osoba, a 31 osoba je umrla od kraja 2003. Na Tajlandu je smrtno stradalo 12 žrtava.

Izaslanstvo tajlandske vlade sastalo se u petak s dužnosnicima Vijetnama s kojima su razmijenili iskustva o bolesti u nazočnosti predstavnika UN-a za prehranu i poljoprivredu (FAO) i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Tajland i Vijetnam su jedine dvije zemlje koje su do sad imale ljudskih žrtava te bolesti i odlučile su o tom problemu održati konferenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙