FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 29. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuo je u ekskluzivnom tekstu za Jutarnji list da je pozvao sve parlamentarne klubove u Hrvatskom saboru na suradnju za svojevrsni Savez za Europu, jer je ulazak Hrvatske u Europsku uniju jedan od najvažnijih nacionalno-državnih političkih ciljeva. Ističe da "Savez za Europu nije nikakva koalicija - ni velika HDZ-SDP niti svekolika - nego suradnja na ostvarenju strateškoga vanjskopolitičkog cilja". Cilj poziva na suradnju je da se osigura što bolji, stručniji i politički odgovorniji tim za pregovore kako "bismo za Hrvatsku ostvarili što povoljnije uvjete ulaska u EU". Sanader ističe da tek potpuna suradnja i aktivni pristup svih stranaka, predstavnika sindikata, poslodavaca, akademske zajednice i Ureda predsjednika u ostvarenju nacionalnoga suglasja oko i u procesu pregovora s Unijom može jamčiti uspjeh.

ZAGREB - Država je putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila natječaj za kupnju zemljišta u Zagrebu i Splitu za gradnju stanova iz Vladinog programa društveno poticane stanogradnje, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Natječaj je objavljen jučer u dnevnim novinama, a rok za slanje ponuda je 1. ožujka. Ministarstvo navodi da je u Zagrebu i Splitu najveći interes za kupnju stanova po programu POS-a.

JASENOVAC - Seminar "Strategija učenja i poučavanja o holokaustu", započet u četvrtak u Zagrebu, jučer je nastavljen u Jasenovcu, obilaskom Memorijalnog muzeja Spomen-područja u Jasenovcu, predavanjima i sjećanjima dviju preživjelih logorašica. Nakon razgledavanja Spomen-područja njegova ravnateljica Nataša Jovičić razgovarala je s 80-ak nastavnika povijesti, koji prate seminar, o pripremi novoga stalnog izložbenog postava koji će, s obrazovnim centrom, biti otvoren ove godine. Uputila ih je i u rad i suradnju Memorijala sa sličnim ustanovama u svijetu.

KARLOVAC - Zimska likovna kolonija ZILIK 2005. sinoć je svečano zatvorena u Karlovcu, uz izložbu likovnih djela nastalih u petodnevnu radu stotinu djece i mladih u trima radionicama i samostalnim radom 50-ak umjetnika. Za 32. koloniju, koja se održala u Dječjem domu "Vladimira Nazora" u Karlovcu, izbornik ZILIK-a Nikola Albaneže rekao je da postoji mnogo likovnih kolonija u Hrvatskoj, ali se ZILIK kao jedna od najstarijih odvaja posebnim ozračjem koji neki zovi "dobri duh ZILIK-a", a i rad s djecom čini je posebnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙