FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ŠIBENIK - Na dva birališta u Šibensko-kninskoj županiji, na kojima se danas ponavlja glasovanje za izbor predsjednika Republike Hrvatske zbog viška listića u glasačkim kutijama ustanovljenog na dan izbora, 16. siječnja, do 11 sati glasovalo je 4,7 posto birača - izvijestilo je Izborno povjerenstvo grada Šibenika. Na izborima 16. siječnja birači s područja Šibensko - kninske županije povjerenje su dali kandidatkinji HDZ-a Jadranki Kosor, koja je dobila oko 300 glasova više od Stjepana Mesića, koji je osvojio drugi predsjednički mandat.

ZAGREB - Nacionalno izvješće o provedbi Bolonjskog procesa, koje je Hrvatska nedavno podnijela nadležnim europskim tijelima, opis je trenutačnog stanja u sustavu visokog školstva u Hrvatskoj. "Izvješće je neka vrsta rendgen slike hrvatskog visokog školstva", objasnila je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa za visoko obrazovanje Mirjana Polić Bobić u razgovoru za Hinu u povodu podnošenja tog izvješća. Po njezinim riječima, u izvješću se vidi sve što je trebalo napraviti, a nije učinjeno, u provedbi Bolonjskog procesa u Hrvatskoj od 2001., kada je Hrvatska na Ministarskoj konferenciji u Pragu potpisala Bolonjsku deklaraciju.

ZAGREB - U zagrebačkim dječjim vrtićima broj djece po skupinama je često veći od standarda, nerijetko se spajaju skupine djece različite dobi, što, ističu stručnjaci, loše utječe na njihov psihofizički razvoj. Defektologica i psihopedagoška terapeutica Mara Orehovec smatra da su sadašnje pedagoške norme, koje su odraz socijalne slike društva, posve neprihvatljive. Mališani s velikom dobnom razlikom ne bi smjeli biti zajedno u skupini, jer to može dezorijentirati dječju ličnost, ustvrdila je. U zadnjih dvadesetak godina u Zagrebu, kao što je poznato, izgrađena su tek dva vrtića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙