FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: posebni koordinator za pomoć stradalima od tsunamija

PORT LOUIS, 14. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni će narodiimenovati posebnoga izaslanika za humanitarnu pomoć i izgradnjupodručja u Indijskome oceanu uništenih tsunamijem, rekao je u petakglavni tajnik Kofi Annan.
PORT LOUIS, 14. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni će narodi imenovati posebnoga izaslanika za humanitarnu pomoć i izgradnju područja u Indijskome oceanu uništenih tsunamijem, rekao je u petak glavni tajnik Kofi Annan.

Međunarodni donatori zatražili su prošli tjedan u Džakarti da svjetska organizacija imenuje koordinatora za pomoć žrtvama potresa i plimnoga vala koji su 26. prosinca pogodili južnu Aziju, rekao je Annan.

"Kako bismo osigurali maksimalno koordiniranje u slanju pomoći i u obnovi, odlučio sam imenovati posebnoga izaslanika i nadam se da ću do kraja tjedna objaviti i njegovo ime", rekao je Annan na konferenciji za novinare. Nije rekao koga bi mogao imenovati.

Annan je u Port Louis, glavni grad Mauricijusa došao na UN-ovu konferenciju o problemima te male otočne zemlje, a govorit će i o potrebi razvoja globalnoga sustava za rano upozoravanje u slučajevima kada prijete katastrofe poput nedavnoga tsunamija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙