FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studenti iz Gvineje-Bisao oslobodili veleposlanika u Moskvi

MOSKVA, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Siromašni studenti izGvineje-Bisao oslobodili su u petak veleposlanika svoje zemlje uMoskvi kojeg su tri dana ranije zatočili kako bi ishodili da im državanapokon isplati zaostale stipendije koje im je dugovala više od godinudana.
MOSKVA, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Siromašni studenti iz Gvineje-Bisao oslobodili su u petak veleposlanika svoje zemlje u Moskvi kojeg su tri dana ranije zatočili kako bi ishodili da im država napokon isplati zaostale stipendije koje im je dugovala više od godinu dana.

Oko 150 studenata zauzelo je prije tri dana skučeno veleposlanstvo Gvineje-Bisao, smješteno u nekoliko soba u stambenoj zgradi u južnom dijelu Moskve, zatočilo veleposlanika Rogeria Herberta i objavilo da ga neće osloboditi sve dok im vlada ne isplati stipendije.

Veleposlanikov sin je za Reuters izjavio da su mu je otac u petak oslobođen i da je s njim sve u redu. Izvor u ministarstvu obrazovanja Gvineje-Bisao izjavio je za istu agenciju da su zahtjevi studenata ispunjeni.

Gvineja-Bisao, bivša portugalska kolonija, jedna je od najsiromašnijih zemalja svijeta s godišnjim bruto domaćim proizvodom od 140 dolara po stanovniku. Mjesečni iznos kojim Gvineja-Bisao stipendira svoje studente u inozemstvu iznosi 60 dolara. Država skupini svojih studenata u Rusiji dugovala ukupno 52.000 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙