FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: za nevladine udruge 650.000 kuna

OSIJEK,19. siječnja 2005.(Hina)) - Osječka Organizacija za građanskeinicijative (OGI) i ove će godine nastaviti provedbu programa potporahrvatskim nevladinim udrugama i građanskim grupama koje financiraAmerička agencija za međunarodni razvoj (USAID), a za dva kruganatječaja, u veljači i travnju, osigurano je 650.000 kuna, izvijestilaje danas ova udruga.
OSIJEK,19. siječnja 2005.(Hina)) - Osječka Organizacija za građanske inicijative (OGI) i ove će godine nastaviti provedbu programa potpora hrvatskim nevladinim udrugama i građanskim grupama koje financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a za dva kruga natječaja, u veljači i travnju, osigurano je 650.000 kuna, izvijestila je danas ova udruga.

Voditelj projekta Bojan Lalić kazao je na konferenciji za novinare kako će se novac odobravati za projekte uređivanja javnih prostora, organiziranja aktivnosti važnih za gospodarski i društveni život, otkrivanja gospodarskih mogućnosti zajednice te događaje ili aktivnosti udruga koje obogaćuju turističku ponudu.

Novac će se odobravati u potporama do 20.000 kuna, za koje se mogu javljati i grupe građana, te potporama od 20 do 60.000 kuna i od 60 do 100.000 kuna, za registrirane nevladine udruge, koje djeluju barem godinu dana.

Lalić je izvijestio kako su u protekle dvije i pol godine provedbe tih programa u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji financirani projekti vrijedni oko dva milijuna kuna, a da OGI, od listopada prošle godine djeluje i na područjima ostalih dviju slavonskih županija: Brodsko-posavske i Požeško-slavonske.

Jedna od vrijednosti tih programa što sami građani i udruge, u sklopu kritetrija natječaja, sami utvrđuju prioritete i potrebe te predlažu načine njihova rješavanja, ocijenio je Lalić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙