FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka šećerana proizvela 62.828 tona šećera

OSIJEK, 28. siječnja 2005. (Hina) - Osječka Tvornica šećera u zadnjojje, 98. kampanji, preradila ukupno 506.508 tona šećerne repe iproizvela 62.828 tona šećera, istaknuto je u Osijeku na današnjemstručnom skupu o proizvodnji šećerne repe.
OSIJEK, 28. siječnja 2005. (Hina) - Osječka Tvornica šećera u zadnjoj je, 98. kampanji, preradila ukupno 506.508 tona šećerne repe i proizvela 62.828 tona šećera, istaknuto je u Osijeku na današnjem stručnom skupu o proizvodnji šećerne repe.

U prošlogodišnjoj kampanji kapacitet prerade iznosio je 6.176 tona na dan, a ostvaren je rezultat od 7,15 tona šećera po hektaru, kazao je tehnički direktor Šećerane Miroslav Klein.

Prema podacima Uprave nakon Domovinskog rata došlo je do značajnog pada u ukupnoj proizvodnji šećera i prinosima šećerne repe, što se tumači posljedicama višegodišnje okupacije i zapuštenosti sirovinskog područja tvrtke i bolestima šećerne repe koje su tada pojavile.

U tvornici, koja od početka ove godine djeluje u sklopu novoutemeljene tvrtke "Kandit premijer", ističu kako nakon takvog razdoblja ohrabruje upravo prošlogodišnja kamapanja u kojoj su ostvareni dobri količinski i kvalitativni rezultati.

U Upravi napominju kako je cilj tvrtke ostvariti proizvodnju od 8-10 tona po hektaru, kako bi se mogla zadržati pozicija na tržištu Europske unije. Neke od mjera za poboljšanje proizvodnje bit će pedološke analize tla te dogovor s proizvođačima oko plaćanja repe prema njenoj kvaliteti.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙