FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BUKUREŠT - Rumunjski bračni par koji se upoznao preko Interneta svom je sinu dao ime Yahoo, pišu tamošnji mediji. Cornelia i Nonu Dragoman, oboje iz Transilvanije, upoznali su se preko Interneta i nakon trogodišnje veze "preko mreže", odlučili živjeti zajedno. Par se vjenčao i ovoga Božića dobio dijete kojeg su odlučili nazvati po jednom od najpopularnijih portala. "Odlučili smo ga nazvati Lucian Yahoo po mom ocu i netu", rekla je majka Cornelia.

RIM - U talijanskim gradovima najviše pogođenima zračnim onečišćenjem od 13. siječnja uvedena je vožnja automobila po načelu par-nepar brojeva na registarskim pločicama i bit će provođena svakoga četvrtka do konca ožujka. U talijanskim gradovima proglašena je prava uzbuna zbog smoga i zagađenosti zraka. U mnogim gradovima dnevni prosjek sitne prašine u zraku iznad je europske granice od 50 mikrograma po prostornom metru, potvrđuju postaje za mjerenje kakvoće zraka postavljene u svim gradskim središtima.

MOSKVA - Rusko stanovništvo smanjit će se za trećinu do polovice ovog stoljeća kada će, površinom najveća zemlja na svijetu, brojati 100 milijuna stanovnika - manje od Egipta, Vijetnama ili Ugande, objavilo je rusko Vijeće sigurnosti. Rusija je suočena s demografskom krizom od raspada Sovjetskog Saveza kada je gospodarski kolaps smanjio stopu nataliteta, a povećano trošenje duhana, alkohola i razvoj bolesti uzrokovali porast mortaliteta. "Očekivano trajanje života kod muškaraca u Rusiji je za 15 godina manje nego kod prosječnog Amerikanca", stoji u izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙