FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračani u inozemstvu počeli glasovati

BAGDAD, 28. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Iračani koji žive u izgnanstvuu raznim dijelovima svijeta u petak ujutro su počeli glasovati, a prvasu birališta otvorena u Australiji, prenose agencije.
BAGDAD, 28. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Iračani koji žive u izgnanstvu u raznim dijelovima svijeta u petak ujutro su počeli glasovati, a prva su birališta otvorena u Australiji, prenose agencije.

Irački birači glasaju na 74 biračka mjesta u Australiji, Velikoj Britaniji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Iranu , Nizozemskoj, Švedskoj, Siriji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Sjedinjenim Državama i u Jordanu.

U Iraku je Izborno povjerenstvo, uz iznimno stroge mjere sigurnosti, počelo distribuciju biračkih kutija, uključujući i pobunjeničku pokrajinu Al-Anbar na zapadu zemlje gdje je predviđeno 40 biračkih mjesta, izvijestio je glasnogovornik Povjerenstva Farid Ayar.

Uoči nedjeljnih izbora u Iraku se nastavljaju napadi i ubojstva, čije su najčešće mete iračka policija i vojska.

U eksploziji automobila bombe blizu policijske postaje u južnome Bagdadu u petak su poginula četiri civila. Gerilci su detonirali nekoliko bombi u školskim zgradama koje će biti upotrijebljene kao biračka mjesta.

Od četvrtka navečer u gradovima sjeverno od Bagdada napadnuto je šest biračkih mjesta pri čemu je poginuo jedan irački policajacac, a ozlijeđeno je dvoje civila. "Irački policajac poginuo je u napadu nepoznate naoružane skupine u mjestu Kirkuk", rekao je za France presse pukovnik Adel Ibrahim.

U napadu na drugo biračko mjesto u Al-Duru ozlijeđen je jedan civil, a istočno od Tikrita u napadu granatom na biračko mjesto ozlijeđeno je još jedan civil. U ostala tri napada na birališta u sjevernom Iraku nije bilo ljudskih žrtava.

Od početka tjedna gerilci su napali četrdesetak biračkih mjesta, posebno sjeverno od glavnoga grada gdje su militantne skupine posebno aktivne. Islamističke skupine, među kojima i ona Abu Musaba al-Zarqawija stalno prijete napadima na birače i kandidate

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙