FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki dužnosnik: Iračani moraju biti hrabri za izbore

WASHINGTON, 21. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Demonstracija opsežnihmjera sigurnosti u povodu izbora 30. siječnja možda neće biti dovoljnada bi se Iračani ohrabrili i izašli na birališta, izjavio je u petakdužnosnik State Departmenta.
WASHINGTON, 21. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Demonstracija opsežnih mjera sigurnosti u povodu izbora 30. siječnja možda neće biti dovoljna da bi se Iračani ohrabrili i izašli na birališta, izjavio je u petak dužnosnik State Departmenta.

"Uzimajući u obzir povijest i oblike nasilja u Iraku posljednjih nekoliko mjeseci, ne bih rekao da će pokazivanje sigurnosnih mjera bili uvjerljivo", rekao je dužnosnik. "Na Iračanima je da pokažu hrabrost", dodao je.

Izbori zakazani za 30. siječnja prvi su u toj zemlji od napada na Irak 2003. godine, a na njima izabrana prijelazna nacionalna skupština trebala bi donijeti ustav zemlje.

No, pobunjenici su pojačali napade kako bi omeli odvijanje demokratskog procesa, upozorio je neimenovani dužnosnik dodavši da s približavanjem izbora očekuje sve više nasilja.

Razmjerno je stabilno 14 od 18 iračkih provincija, a Sjedinjene Države najveći intenzitet napada očekuju u tri sunitske pokrajine sjeverno od Bagdada i u dijelovima samog glavnog grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙