FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trener Tine Maze ispričao se zbog izjave o Hitleru

LJUBLJANA,27. siječnja(Hina) - Trener slovenske skijašice Tine Mazepismeno se u srijedu ispričao zbog izjave da je Hitler bio velikapovijesna ličnost, koju je dao dan ranije domaćim novinarima, askijaški savez ocijenio je njegove riječi nepromišljenima.
LJUBLJANA,27. siječnja(Hina) - Trener slovenske skijašice Tine Maze pismeno se u srijedu ispričao zbog izjave da je Hitler bio velika povijesna ličnost, koju je dao dan ranije domaćim novinarima, a skijaški savez ocijenio je njegove riječi nepromišljenima.

Janez Slivnik (31) rekao je da na pitanje novinara "Dela" tko je najveća ličnost svih vremena nije imao odgovor, pa je spomenuo Hitlera, želeći reći da je on "najviše obilježio povijest", a ne da je najveća povijesna osoba.

"Morao sam znati da će izjava biti shvaćena negativno i žao mi je, pa se ispričavam svima koje sam time uvrijedio", prenijela je u četvrtak njegovu pismenu ispriku slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Slivnik je također naveo da se "nikako ne divi Hitleru i onome što je učinio" i da "poštuje žrtve nacizma".

"Delo" u svom on-line izdanju u četvrtak navodi da je u spornom intervjuu njihovu novinaru rekao da je Hitler "napravio mnogo sranja, ali je imao petlju" i da je "jedna od velikih ličnosti", te da je jednom tabloidu ponovio sličnu izjavu, rekavši:

"Hitler je jedna od najvećih ličnosti svih vremena. Nikako ga ne podržavam što je započeo rat, ali je imao petlje..."

Slovenski mediji tvrde da je riječ o šokantnoj izjavi s obzirom da je nije dao pod nikakvim psihofizičkim pritiskom ili u cajt-notu.

"Hitler je bio izrazito negativna osoba koja je izazvala smrt milijuna ljudi. Zato je neophodno da su ti odnosi u društvu i u novoj Europi potpuno jasni", rekao je za komercijalnu televizijsku postaju slovenski povjesničar Božo Repe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙