FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 27. siječnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21sat:
ZAGREB, 27. siječnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SFAX

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u dvoboju je 4. kola skupine C Svjetskog prvenstva u Tunisu svladala Španjolsku sa 33:31 (15:15).To je četvrta pobjeda svjetskih prvaka u skupini, a zadnji susret igraju protiv Švedske u subotu s početkom u 20.15 sati. Nakon Argentine, Japana i Australije, hrvatska vrsta je pobijedila i Španjolsku, te tako osigurala najmanje dva boda koje će nositi u drugi krug. Međutim, u dvoboju protiv "Crvene furije" ostali smo bez još jednog igrača. U sedmoj minuti je nakon sudara s jednim suparničkim igračem zbog bolova u koljenu igru napustio naš ponajbolji igrač Petar Metličić, koji se do kraja utakmice više nije vraćao u igru. Protiv Australaca smo ostali bez Venia Loserta, a velikih problema ima i Davor Dominiković.Hrvatska reprezentacija je otvorila utakmicu obranom 5-1. Červar je ovim potezom pokušao iznenaditi suparnika, međutim njegov pokušaj nije se pokazao dobrim. U prvih 13 minuta primili smo 11 pogodaka, a postigli tek pet. Vori u prvom dijelu nije bio raspoložen, zapucao je tri zicera, te upisao dva isključenja. Uz to imali smo i niz tehničkih pogrešaka, pa nije niti čudilo visoko vodstvo Španjolaca. No, sredinom prvog dijela igra hrvatske vrste dobiva glavu i rep. Igrači su ubrzali protok lopte, Šola se probudio i prednost Španjolaca je lagano počela padati. Do kraj poluvremena uspjeli smo izboriti neodlučeno (15:15), a u drugom dijelu i preokrenuti rezultat. U 34. minuti imali smo plus 3, a u 49. minuti i četiri pogotka prednosti. Najzaslužniji za hrvatski trijumf bili su Lacković sa 9, Balić sa 8 pogodaka, te Šola sa 14 obrana.Ovom pobjedom hrvatska je osigurala dva boda koja prenosi u drugi krug.

RIM/ZAGREB

Hrvatski nogometaš Igor Tudor dokraja ove sezone će igrati za talijanskoga prvoligašu Sienu, odlučila je uprava Juventusa prema web-siteu torinskoga kluba. Iako se nagađalo da bi 26-godišnji Splićanin mogao u Englesku, Juventus se odlučio bivšega igrača Hajduka, nezadovoljnog što nije ni blizu prve momčadi, transferirati u Sienu, klub koji se bori za ostanak. Siena je nakon 20 kola pretposljednja, 19. na ljestvici Serie A ,sa svega 18 bodova. Tudor je u Juventus došao iz Hajduka 1998. za 3.5 milijuna eura, a sudjelovao je u dva naslova prvaka (2002, 2003) najpopularnijeg talijanskog kluba. Za hrvatsku reprezentaciju Tudor je odigrao 35 utakmica, no njegovu briljantnu karijeru pokvarile su česte i teške ozljede. Zasad je nepoznato hoće li Tudor u dresu Siene, inače identičnom onom Juventusovom, debitirati u nedjelju na gostovanju kod Sampdorie.

TUNIS

Rezultati susreta sa Svjetskoga prvenstva rukometaša u Tunisu:

SKUPINA C (Sfax):

Švedska-Japan 32:18 (13:7); HRVATSKA - Španjolska 33:31 (15:15); Australija - Argentina 20.15

SKUPINA D (Sousse):

Katar - Egipat 29:31 (10:17); SiCG - Brazil 33:19 (15:13); Norveška - Njemačka 20.15

BERLIN

Njemački sudac Robert Hoyzer priznao je u četvrtak da je sudjelovao u namještanju rezultata utakmica koje je sudio i na koje se osobno kladio. Hoyzer (25) je ponudio ispriku i obećao punu suradnju sa istražnim organima u najvećoj aferi u njemačkom nogometu u zadnjih 30 godina. Sve optužbe protiv mene točne su, a ja mogu ponuditi svoju duboku ispriku Njemačkom nogometnom savezu, mojim kolegama sucima i svim nogometnim navijačima, kazao je Hoyzer, kojega se tereti da je utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. U pitanju je pet susreta druge i regionalne lige, te dvoboj njemačkog kupa između nižerazrednog Paderborna i bundesligaša HSV-a, odigran u kolovozu prošle godine, a kojeg je dobio Paderborn sa 4-2 nakon što su mu dosuđena dva sumnjiva 11-erca. Njemački list "Bild" navodi kako su osobe koje su se kladile na ishod susreta između Paderborna i HSV-a zaradile milijun i 200.000 eura.Također, magazin "Stern" objavio je kako je sudac Hoyzer navodno imao redovite kontakte s hrvatskom mafijom u Berlinu.

SFAX

Prve prognoze nakon utakmice Hrvatska - Australija pokazale su se točnim i ozljeda vratara hrvatske rukometne reprezentacije Venia Loserta vrlo je ozbiljna i po svemu sudeći Losert će propustiti drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Tunisu."Započeli smo s terapijama i još uvijek je teško konkretno kazati koliko će dana Losert pauzirati. No radi se o djelomičnoj rupturi stražnje lože, što je vrlo neugodna ozljeda," kazao je šef zdravstvene službe hrvatske reprezentacije, Stanislav Peharec.Losert se ozlijedio u uvodnim minutama ogleda protiv Australije. Nakon jedne obrane osjetio je snažnu bol i odmah je bilo jasno kako se radi o ozbiljnoj ozljedi."Losert je za vrijeme priprema imao problema s mišićem potkoljenice, zbog čega nije prošao kompletne pripreme. U Tunisu treniramo u hladnoj dvorani s tvrdom podlogom, što je još jedan od faktora koji su utjcali na njegovu ozljedu," dodao je Peharec.Nakon što je na Olimpijskim igrama u Ateni osvojio zlatnu medalju, sudbina se poigrala s Losertom. Dugo je bio bez kluba, a angažman u španjolskom Portland San Antoniu dobio je nakon što je umro kubanski vratar, Vladimir Rivero. Na pripremama hrvatske vrste se ozlijedio i propustio jedan dio treninga, početkom ove godine preminuo mu je otac, a sada se ponovo ozlijedio i za njega je SP možda i završeno.

MELBOURNE

Napokon se i to dogodilo. U polufinalu Australian Opena, nakon četiri i pol sata teške borbe, Rus Marat Safin pobijedio je prvog tenisača svijeta Rogera Federera sa 5-7, 6-4, 5-7, 7-6 (6), 9-7. Bio je najljepši meč na turniru, čiji je početak pripao Federeru. Švicarac je poveo 2-1 u setovima i u tie-breaku četvrtog seta imao je vodstvo 6-5 i servis na meč loptu. Nije ga iskoristio i susret je ušao u peti set, koji se je pretvorio u epsku bitku. Safin je u odlučujućem setu poveo 5-2 i izgledalo je da je Federer na koljenima. No, prvi igrač svijeta pokazao je nevjerojatnu mentalnu snagu. Vratio je break i spasio šest meč lopti prije negoli je potpisao predaju. Treba reći da je Federer zbog bolova u leđima tijekom četvrtog seta morao zatražiti pomoć fizioterapeuta. No, to nimalo ne umanjuje Safinovu pobjedu, koji se je tako revanširao Federeru za prošlogodišnji poraz u finalu Australian Opena. "Bila je ovo velika mentalna bitka. No, što drugo možete i očekivati kad vam je s druge strane Federer. Tako je to, dođete do meč lopte, a onda počnete osjećati da vas nešto guši", rekao je Safin, kojeg u finalu čeka pobjednik dvoboja između Amerikanca Andya Roddicka i Australca Lleytona Hewitta.

MONTHEY/ZAGREB

Ni drugi natjecateljski dan na sedmom zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji se do 29. siječnja održava u švicarskom Montheyu, 16. mladih hrvatskih sportaša koji se natječu u alpskom i nordijskom skijanju, snowboardu, biatlonu i umjetničkom klizanju, nisu postigli zapaženije rezultate. U veleslalomu u konkurenciji 79 skijaša Christopher Jon Kaučić je bio 23, a Mislav Butković 28., dok su skijašice vozile slalom u kojem je Dora Ton bila 27., a Ana Maria Vučinić 30. U skijaškom trčanju klasičnom tehnikom na stazi od 7,5 km u konkurenciji 58 trkača Mario Naglić je bio 43., dok je kod djevojčica na stazi od 5 km Valnea Frlan na cilj stigla 44., a Eva Čabrijan 45. od 50 nordijki. U biatlonu u konkurenciji 57 natjecatelja Blažimir Crnković je bio 47., dok je među 48 biatlonki Anamarija Brajdić bila 19., a Petra Starčević 32. U umjetničkom klizanju, nakon kratkog programa, Dora Strabić nalazi se na 21. mjestu u konkurenciji 25 klizačica. U snowbordu u disciplini cross u konkurenciji 44 sportaša Toni Jelinić bio je 41., a Vid Berić 43.

RIM

Predsjednik Talijanskog saveza za zimske sportove Gaetano Coppi pozvao je Svjetsku skijašku federaciju (FIS) da provede istragu povodom skandala s mjerenjem vremena, koji se je dogodio u utorak na muškoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu. "FIS mora otvoriti istragu. Sljedećih dana razgovarat ću s predsjednikom FIS-a Gianfrancom Kasperom i predstavnicima drugih skijaških saveza", izjavio je Coppi za današnje izdanje talijanskog sportskog dnevnika "La Gazzettu dello Sport". Austrijski skijaški savez je uoči ove sezone sklopio ugovor sa Siemensom, koji je postao službeni mjeritelj vremena na svim utrkama Svjetskog kupa u Austriji, osim one u Kitzbuehelu. Također, švicarski Swatch, koji je proteklih sezona odlično obavljao taj posao, povukao se iz Svjetskog kupa, a mjerenje vremena preuzela je malo poznata talijanska tvrtka Delta Tre. Coppi tvrdi da Austrijanci imaju preveliki utjecaj u Svjetskom kupu i kaže: "Postoji veliki finacijski interes, a na skijanje je pala sjena koju treba što prije ukloniti". Početak druge vožnje slaloma u Schladmingu kasnio je pola sata zbog krivo izmjerenih vremena dvojice vodećih skijaša nakon prve vožnje, Talijana Giorgia Rocce i Austrijanca Manfreda Prangera.

ISTANBUL

Turski klub Bešiktaš danas je dao otkaz španjolskom treneru Vicente del Bosque, koga će nakon samo osam mjeseci na klupi naslijediti Riza Calimbay iz Rizespora. Bivši trener Real Madrida del Bosque imao je ugovor na dvije godine, no nakon jesenskog dijela Turske lige Bešiktaš je tek peti sa 14 bodova manje od lidera Fenerbahčea, a u prosincu su eliminirani i iz UEFA Kupa. Konačno razočaranje za upravu i navijače bilo je ispadanje iz nacionalnog kupa prošlog vikenda, kada su izgubili kod kuće od Konyaspora (1:3).Novi trener Calimbay (41) bivši je kapetan Bešiktaša i igrač sa 47 nastupa za tursku reprezentaciju čiji je nadimak bio "Atomski mrav".

TORINO

Nakon originalnog programa plesnih parova na Europskom prvenstvu u umjetničkome klizanju u Torinu vode branitelji naslova Rusi Tatjana Navka i Roman Kostomarov. Drugo mjesto drže Ukrajinci Elena Grušina i Ruslan Gončarov, dok se bronca smiješi izraelskomu paru Galit Chait/Sergej Sachnowsky. Plesni parovi završavaju natjecanje slobodnim programom u petak.

BERLIN

Komesar košarkarske Eurolige Jose Manuel Meirim uvažio je protest Grka i nakon pregleda video-snimke odlučio poništiti dvoboj C skupine između Opel Skylinersa i atenskog Panathinaikosa, odigranu 19. siječnja u Frankfurtu. Komesar Eurolige se uvjerio da je pobjednički koš igrača Opela Miroslava Todića za konačnih 68:66 postignut nakon završne sirene. Utakmica je zato poništena, a novi termin odigravanja još nije poznat. Meirim je kaznio i talijanski Scavolini sa 20.000 eura zbog ulaska navijača u teren po završetku utakmice sa Maccabijem 20.siječnja.

RIM

U prvom četvrtfinalnom susretu Talijanskoga kupa nogometaši Cagliaria su svladali kod kuće Sampdoriu sa 2:0 pogocima Bianchia (4) i Suaza (24). Uzvratni susret igra se 2. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙