FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otkrivena skupina kradljivaca skupocjenih automobila

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila ječetveročlanu skupinu kradljivaca skupocjenih automobila koju je, zasada, osumnjičila za krađu "audija A6", "passata" i "BMW-a 325",vrijednih ukupno oko 250 tisuća kuna.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je četveročlanu skupinu kradljivaca skupocjenih automobila koju je, za sada, osumnjičila za krađu "audija A6", "passata" i "BMW-a 325", vrijednih ukupno oko 250 tisuća kuna.

Policija je dovršila kriminalističku obradu nad 50-godišnjakom kojega sumnjiči da je, u dogovoru s ostalom trojicom, krao automobile visoke klase na koje su zatim stavljali tablice drugih automobila i prekucavali brojeve šasija.

Prvoosumnjičenog policija tereti da je sredinom prosinca prošle godine s parkirališta na Zelenom trgu u Zagrebu ukrao "audi A6", vrijedan 110 tisuća kuna. Taj je automobil četiri dana kasnije pronađen na parkiralištu u Karlovcu s inozemnim tablicama.

Sumnja se da je 50-godišnjak početkom svibnja prošle godine ukrao "VW passat" s parkirališta na zagrebačkom Trgu Ivana Kukuljevića. Vrijednost automobila, koji do danas nije pronađen, također je procijenjena na 110 tisuća kuna. Na 27 tisuća kuna procijenjen je "BMW 325", koprivničkih registracijskih oznaka, koji je osumnjičeni, tvrdi policija, ukrao sredinom siječnja prošle godine s parkirališta u Ulici kneza Borne u Zagrebu. Ni taj automobil nije još pronađen.

Osim 50-godišnjaka, koji je jučer priveden istražnom sucu, za te su krađe osumnjičena još trojica muškaraca, u dobi od 28, 32 i 40 godina, nad kojima se nastavlja kriminalistička obrada. Policija osumnjičenima nije željela otkriti identitet.

U njihovim obiteljskim kućama i drugim prostorijama kojima se koriste pronađena je sofisticirana informatička oprema za otuđenje osobnih automobila, provalnički alat te osobni automobili kod kojih se sumnja u originalnost brojeva šasije, kažu u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙