FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Uhićena dvojica šefova Al-Zarqawijeve skupine

BAGDAD , 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iračke vlasti u ponedjeljaksu objavile da su prije nekoliko dana uhićena dvojica šefovaislamističke skupine Abu Mussaba al-Zarqawija, među kojima je Iračaninza kojega se pretpostavlja da je trebao predvoditi napade na biračkamjesta tijekom predstojećih izbora u Iraku i koji je umiješan u napadna sjedište UN-a u Bagdadu u srpnju 2003. godine.
BAGDAD , 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iračke vlasti u ponedjeljak su objavile da su prije nekoliko dana uhićena dvojica šefova islamističke skupine Abu Mussaba al-Zarqawija, među kojima je Iračanin za kojega se pretpostavlja da je trebao predvoditi napade na biračka mjesta tijekom predstojećih izbora u Iraku i koji je umiješan u napad na sjedište UN-a u Bagdadu u srpnju 2003. godine.

"Iračke snage sigurnosti uhitile su 15. siječnja Samija Mohammada Saida al-Jafa, poznatijeg pod nadimkom Abu Omar al-Kurdi, jednoga od Zarqawijevih pomoćnika", kaže se u priopćenju iračkih vlasti.

"Abu Omar al-Kurdi odgovoran je za 32 napada automobilima bombama", među kojima je i napad na sjedište UN-a u Bagdadu u srpnju 2003. godine.

U priopćenju koje je potpisao glasnogovornik iračkog premijera Iyada Allawija, Thaer al-Nakib kaže se kako je "Zarqawi imenovao Abu Omara al-Kurdija dužnosnikom koji će predvoditi napade na biračka mjesta u Bagdadu" tijekom predstojećih parlamentarnih izbora 30. siječnja.

U priopćenju se također kaže kako je 14. siječnja uhićen "Hassan Hamad Abdallah Mohsen al-Duleimi, odgovoran za promidžbu u Zarqawijevoj mreži".

Al-Zarqawijeva skupina u ponedjeljak je na svoji internetskim stranicama izvijestila da je u ponedjeljak izvela samoubilački napad bombom u blizini ureda iračkog premijera Iyada Allawija, U eksploziji koja se dogodila na ulici koja vodi prema uredu Allawijeve političke stranke u zapadnom Bagdadu ozlijeđeno je najmanje 10 osoba.

Sunitski muslimanski pobunjenici u posljednjih nekoliko tjedana nastoje na sve načine onemogućiti neometano održavanje parlamentarnih izbora u zemlji 30. siječnja na kojima bi, prema procjenama promatrača pobjedu trebali odnijeti šijitski muslimani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙