FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariški klub o moratoriju na dugove zemljama južne Azije

PARIZ , 12. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnici Pariškog klubasastat će se u srijedu u Parizu kako bi se dogovorili o moratoriju nadugove zemalja južne Azije koje su prošli mjesec pogođene razornimpotresom i plimnim valovima, izvijestile su u srijedu agencije.
PARIZ , 12. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnici Pariškog kluba sastat će se u srijedu u Parizu kako bi se dogovorili o moratoriju na dugove zemalja južne Azije koje su prošli mjesec pogođene razornim potresom i plimnim valovima, izvijestile su u srijedu agencije.

Francuski ministar financija Herve Gaymard u srijedu je rekao kako je riječ o Indoneziji, Šri Lanki i Sejšelima. Ostale zemlje pogođene katastrofom manje su zadužene i "ne žele da njihov ugled bude ugrožen na međunarodom financijskom tržištu", kazao je Gaymard.

U nedjelju je francuski ministar izjavio kako se 19 zemalja članica Pariškog kluba već dogovorilo o odobrenju odgode otplate duga bilo kojoj zemlji pogođenoj potresom koja zatraži moratorij.

Indonezijski ministar vanjskih poslova Hasan Wirayuda u utorak je rekao kako njegova zemlja, najteže pogođena prirodnim katastrofama 26. prosinca, ujedno s najviše duga, preferira donacije umjesto kredita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙