FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatražene istražne radnje o navodnom zlostavljanju djece u domu Maestral

SPLIT, 26. siječnja 2005. (Hina) - Protiv više osoba iz splitskogDječjeg doma Maestral danas su zatražene istražne radnje zbog sumnjeda su zlostavljali i zapuštali djecu, izvijestilo je splitsko Općinskodržavno odvjetništvo.
SPLIT, 26. siječnja 2005. (Hina) - Protiv više osoba iz splitskog Dječjeg doma Maestral danas su zatražene istražne radnje zbog sumnje da su zlostavljali i zapuštali djecu, izvijestilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je zahtjev za istražnim radnjama podnijelo Istražnom centru splitskog Županijskog suda nakon što je splitska policija više osoba iz Dječjeg doma Maestral osumnjičila za kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djece, zlostavljanja u obavljanju službe te sprječavanja i neizvršavanja mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe.

U priopćenju splitskog Općinskog državnog odvjetništva ne kaže se protiv kojih osoba su zatražene istražne radnje i koliko je ukupno osumnjičenih, no najavljuje se da će nakon istražnih radnji donijeti odluku o kojoj će izvijestiti javnost.

"Slučaj Maestral" dospio je u javnosti prije dvije godine kada je socijalni radnik u tom domu Ivica Karačić prijavio ravnateljicu doma zbog navodnih financijskih malverzacija te zlostavljanja i zanemarivanja djece. Prema pisanju tiska, splitsko tužiteljstvo već od tada raspolaže dokumentacijom i iskazima štićenika doma koje navodno potvrđuju sumnje socijalnog radnika. Kako splitsko tužiteljstvo ništa nije poduzimalo, Karačić, koji je u međuvremenu dobio otkaz, je u studenome prošle godine uputio pritužbu glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću koji je tada obećao da će se taj slučaj rasvijetliti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙