FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran: Iranski ustav ne dopušta kandidiranje žena za predsjednicu države

TEHERAN , 22. siječnja 2005. (Hina) - Iranke se neće moćikandidirati na predsjedničkim izborima koji će se u toj zemlji održatiu lipnju, izvijestilo je subotu Vijeće čuvara, opovrgnuvši ranijeobjavljenu informaciju u programu službene televizije o ukidanju terestrikcije, prenose mediji.
TEHERAN , 22. siječnja 2005. (Hina) - Iranke se neće moći kandidirati na predsjedničkim izborima koji će se u toj zemlji održati u lipnju, izvijestilo je subotu Vijeće čuvara, opovrgnuvši ranije objavljenu informaciju u programu službene televizije o ukidanju te restrikcije, prenose mediji.

Glasnogovornik Vijeća čuvara, institucije zadužene za kontrolu funkcioniranja zakonodavnih tijela, Gholamhossein Elham izjavio je kako nema nikakvih izmjena u interpretaciji riječi "redžal" iz iranskog ustava, što na arapskom znači "muškarci". Prema iranskom ustavu "predsjednik države može se izabrati samo iz redova "redžala", odnosno političara i vjerskih dužnosnika", izvijestio je France presse.

Novinska agencija Irna ranije je objavila Elhamovu izjavu prema kojoj se "žene s odgovarajućim kvalifikacijama mogu kandidirati na predsjedničkim izborima", prenosi Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙