FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak najavio sigurnosni plan za dan izbora

BAGDAD, 15. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka vlada je u subotunajavila da priprema sigurnosni plan za opće izbore 30. siječnja kojiće uključivati zabranu prometa u blizi birališta, priznavši da seizbori ne mogu normalno provesti u četirima pokrajinama gdje trajusukobi.
BAGDAD, 15. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka vlada je u subotu najavila da priprema sigurnosni plan za opće izbore 30. siječnja koji će uključivati zabranu prometa u blizi birališta, priznavši da se izbori ne mogu normalno provesti u četirima pokrajinama gdje traju sukobi.

"Birališta će biti osigurana. Neće biti vozila u njihovoj blizini i bit će uvedena prometna ograničenja", rekao je državni tajnik za lokalnu upravu Wael Abdel Latif na konferenciji za tisak u Bagdadu.

"Bit će dvije sigurnosne provjere, za muškarce i za žene, a pripadnici sigurnosne službe nosit će značke. Sigurnost će jamčiti iračke snage sigurnosti kojima će pomagati međunarodne snage", rekao je.

Vlada je proglasila tri neradna dana u povodu izbora, ali nije utvrdila njihov točan datum.

Latif je istaknuo da će se izbori održati u 14 od 18 pokrajina u zemlji. U preostale četiri izbori će biti ograničeni, "no učinit ćemo sve da izbori budu što slobodniji", dodao je.

Kako navodi predsjednik izbornog povjerenstva Abdel Husein al-Hindaui, "birališta će biti osigurana u pokrajini Al-Anbar", pobunjenom području zapadno od Bagdada.

Dodao je da će se birači u toj pokrajini, gdje su gradovi Falluja i Ramadi, kao i u pokrajini Ninivi, s glavnim gradom Mosulom, birači moći upisati na sam dan izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙