FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcija HZZO-a na navode Hrvatske liječničke komore

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Reagirajući na prosvjed koji jedanas uputila Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatski zavod zazdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je da je donio akte zaugovaranje zdravstvene zaštite za 2005. u kojima nisu uračunatasredstava prema Kolektivnom ugovoru.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Reagirajući na prosvjed koji je danas uputila Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je da je donio akte za ugovaranje zdravstvene zaštite za 2005. u kojima nisu uračunata sredstava prema Kolektivnom ugovoru.

Uoči ugovaranja primarne zdravstvene zaštite za 2005., HLK je danas izrazio nezadovoljstvo zbog novih troškova koje previđa HZZO, dok istodobno visina mjesečne glavarine ostaje ista. Takava ugovor, rečeno je na konferenciji za novinare za liječnike je nepovoljan pa im Komora ne može preporučiti da ga potpišu

HZZO pak navodi da su novčana sredstava gotovo ista kao i lani, i njihova visina utvrdit će se izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora na jednoj od idućih sjedica Upravnog vijeća HZZO-a, a u svezi s primjenom kolektivnog ugovora.

Vezano uz primjedbu HLK-a na visinu broja osiguranih osoba po liječnicima opće medicine, u HZZO-u navode da ta primjedba nije usvojena jer je ocijenjeno da je i ove godine osnovano primjeniti iste kriterije u odnosu na minimalni i maksimalni broj pacijenata bez promjene standardnog broja u odnosu na lani.

"Na taj način, ugovornim liječnicima HZZO-a omogućeno je plaćanje iznosa glavarine za sve osigurane osobe, koje su za njih već ranije bile opredijeljene, u punom iznosu od 1. travnja 2004. godine", kaže se u priopćenju.

U Zavodu kažu također da je u odluku ugrađena odredba sukladno postignutom sporazumu s predstavnicima sindikata na način da se u visini novčane naknade koja je ugovorena između Zavoda i privatnika, obvezuju zakupci usklađivati izračun plaća s odredbama kolektivnog ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙