FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PERTH - Britanski pjevač Sting održat će u Australiji poseban koncert na kojem namjerava prikupiti milijun dolara pomoći za žrtve potresa i tsunamija koji su pogodili azijske zemlje. Bivši pjevač grupe Police koncert će održati u prestižnom vinogradu Leeuwin na zapadu Australije. U prodaji će biti 6 tisuća ulaznica po cijeni od 150 australskih dolara. Sting i njegova ekipa, te organizatori odrekli su se zarade, pa će kompletan iznos biti uplaćen UNICEF-u. Vlasnica vinograda Tricia Horgan kaže da nije iznenađena Stingovim potezom, koji je već otprije poznat po radu u humanitarne svrhe. Sting je zbog smrtonosnog plimnog vala otkazao koncert na Šri Lanki.

BRATISLAVA - Austrijske vlasti su zbog prebrze vožnje slovačkom ministru Pavolu Rusku zabranile na tri mjeseca vožnju po austrijskim cestama, a ministar će morati platiti i 2 tisuće eura kazne. Slovački ministar gospodarstva kažnjen je jer je pri povratku iz Bruxellesa na djelu autoceste u Gornjoj Austriji na kojem je najviša dozvoljena brzina 100 kilometara na sat prošao brzinom od 235 kilometara na sat. Austrijska policija je Ruska "lovila" čak osam kilometara prije nego je stao i kaznila ga.

VATIKAN - Čak 90 posto krađa počinjenih na području Vatikana nije rasvijetljeno u prošloj 2004. godini, izjavio je u subotu vatikanski državni tužitelj Nicola Picardi. U sudskom izvješću koje je podnio u nazočnosti državnog tajnika kardinala Angela Sodana, Picardi je istaknuo da su najčešća kaznena djela bila krađe na Trgu sv. Petra i u vatikanskim muzejima, provale i krivotvorenje. Picardi je istaknuo da krađe nisu riješene dijelom zbog "sporosti sudbenog postupka" u Vatikanu koji uglavnom odgovara sporosti talijanskih sudova, a drugi je razlog što sudbene spise vrlo često treba službeno objaviti u inozemstvu, budući da velik broj počinitelja kaznenih djela jesu strani državljani. Iz godišnjeg izvješća na koncu se može zaključiti da su vatikanski sudovi i dalje tako zagušeni jer se ustroj vatikanskog pravosuđa nije mijenjao punih 76 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙