FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladino izaslanstvo na zasjedanju UN-ova Odbora protiv diskriminacije žena

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsko državno izaslanstvopredstavilo je 18. siječnja u New Yorku, na 32. zasjedanju UN-ovaOdbora za uklanjanje svih oblika diskriminacije žena, periodičnoizvješće o primjeni UN-ove Konvencije o uklanjanju svih oblikadiskriminacije žena u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Vladina uredaza ravnopravnost spolova.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsko državno izaslanstvo predstavilo je 18. siječnja u New Yorku, na 32. zasjedanju UN-ova Odbora za uklanjanje svih oblika diskriminacije žena, periodično izvješće o primjeni UN-ove Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Vladina ureda za ravnopravnost spolova.

Predstavljajući hrvatsko izvješće, predstojnica Ureda Helena Štimac Radin izvijestila je o nizu zakonodavnih i institucionalnih promjena koje su od 1998. uvedene u Hrvatskoj s ciljem unapređivanja ravnopravnosti spolova, kaže se u priopćenju.

Također je naglasila pozitivno mišljenje Europske komisije u kojemu je naglašeno da je Hrvatska na tom području u velikoj mjeri usvojila temeljne zakone i uspostavila potrebne institucionalne mehanizme.

Članovi Odbora upoznati su s napretkom u pogledu političke participacije žena, s obzirom da se po zastupljenosti žena u parlamentu Hrvatska nalazi iznad europskog prosjeka.

Stručnjaci UN-ova Odbora pozdravili su zakonodavne reforme i iskazanu spremnosti za uvođenje mjera za jačanje nacionalnih mehanizama za ravnopravnost spolova, pri čemu su istaknuli potrebu implementacije postojećih propisa u svrhu daljnjeg poboljšanja općeg položaja žena.

Potpredsjednica UN-ova Odbora za ukidanje diskriminacije žena Hanna Beate Schopp Schilling posebno je čestitala Vladinu uredu na suradnji s nevladinim udrugama i osnivanju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova te ponudila suradnju sa sličnim ustanovama u Njemačkoj.

Istaknuto je i značenje pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji (EU) i podrška hrvatskoj Vladi u nastojanju povezivanja direktiva EU o ravnopravnosti spolova s propisima Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙