FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Web portal "Posao.hr" pomaže zapošljavanje žena

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Web portal Posao.hr, pokrenuo jeinicijativu "Od 40 do 50" kojom želi motivirati poslodavce nazapošljavanje žena u dobi od 40 do 50 godina.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Web portal Posao.hr, pokrenuo je inicijativu "Od 40 do 50" kojom želi motivirati poslodavce na zapošljavanje žena u dobi od 40 do 50 godina.

Svaka žena u dobi od 40 do 50 godina koja ima ili koja će tek kreirati svoj životopis na web portalu Posao.hr, naći će se u izdvojenoj bazi životopisa koja će registriranim poslodavcima biti ponuđena na besplatno pregledavanje kako bi ih se motiviralo na zapošljavanje ove skupine žena.

Upravo ta skupina nezaposlenih žena ima najviše poteškoća pri zapošljavanju, napominju iz web portala Posao.hr, navodeći podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema kojima je u prosincu prošle godine bilo je registrirano 183. 073 nezaposlenih žena, koje čine 58 posto ukupnog broja nezaposlenih, pri čemu je 25 posto nezaposlenih žena u dobi od 40 do 50 godina.

Uzrok nedovoljne konkurentnosti nezaposlenih žena u dobi od 40 do 50 godina na tržištu rada jest slaba informatička pismenost, nemotiviranost za pronalaskom posla te neinformiranost o programima dodatnih edukacija, ističu iz web portala Posao.hr.

Počulacija žena u dobi od 40 do 50 godina uglavnom je ostala bez posla zbog gašenja tvrtki u kojima su radile ili su otpuštane kao tehnološki višak.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙