FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawijeva skupina preuzela odgovornost za napad auto-bombom

DUBAI, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Militantna skupina JordancaAbu-Musaba al-Zarqawija, povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom,preuzela je u priopćenju na internet stranici odgovornost za napadautomobilom-bombom u kojem je u utorak ubijeno šest iračkih policajacau Tikritu, 180 km sjeverno do Bagdada.
DUBAI, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Militantna skupina Jordanca Abu-Musaba al-Zarqawija, povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom, preuzela je u priopćenju na internet stranici odgovornost za napad automobilom-bombom u kojem je u utorak ubijeno šest iračkih policajaca u Tikritu, 180 km sjeverno do Bagdada.

U priopćenju se uz to "čestita bratu što je zaslužio odlazak u raj", te se dodaje . "Neka vojnici tirana, sluge židova i križara budu uništeni", navodi se u priopćenju skupine.

"U utorak su protuiračke snage izazvale eksploziju automobila-bombe blizu policijskog položaja, pri čemu je ubijeno šest policajaca", rekao je zapovjednik Neal 0'Brien, glasnogovornik 1. pješadijske divizije američke vojske u Iraku.

Posljednjih je dana, s približavanjem općih izbora krajem siječnja, u porastu nasilje prema iračkoj vojsci i iračkim snagama sigurnosti u Tikritu, uporištu bivšeg čelnika Sadama Huseina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙