FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bačić: izbor novog direktora ACI-ja idući tjedan

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Nadzorni odbor ACI-ja na svojoj jedanašnjoj sjednici među 11 pristiglih ponuda za novog direktora togasustava marina izdvojio ponude tri kandidata, od kojih će idućegatjedna izabrati direktora, doznaje se od državnog tajnika za more ipredsjednika Nadzornog odbora ACI-a Branka Bačića.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Nadzorni odbor ACI-ja na svojoj je današnjoj sjednici među 11 pristiglih ponuda za novog direktora toga sustava marina izdvojio ponude tri kandidata, od kojih će idućega tjedna izabrati direktora, doznaje se od državnog tajnika za more i predsjednika Nadzornog odbora ACI-a Branka Bačića.

Na sjednici Nadzornog odbora (NO), koja je jutros održana u Zagrebu, razmatrane su ponude pristigle na natječaj za novog direktora ACI-ja, pri čemu su se članovi NO-a, kaže Bačić, složili da su najbolje ponude dostavili tri kandidata. Njihovi se planovi i programi rada u ACI-ju u potpunosti slažu sa onim što od novog direktora očekuje, dodaje Bačić.

Bačić danas nije želio imenovati ta tri kandidata, kao niti reći radi li se o ljudima iz sustava ACI ili nekim drugim, uz obrazloženje da će se to ionako sve doznati idućega tjedna.

Po izboru novoga direktora odmah će se ići i na pripremu i donošenje plana i programa rada ACI s financijskim planom za 2005., koji će, kako je napomenuo Bačić, morati biti usklađen s međunarodnim i standardima EU-a.

Tim će planom biti predviđena i ovogodišnja ulaganja u uređenje ACI marina, koja se po prvim procjenama kreću oko 25 milijuna kuna.

Osim toga, kaže Bačić, pokušat će se dogovoriti i restrukturiranje ACI-jevih kreditnih zaduženja kako bi se temeljem toga našlo dodatnih sredstava za uređenje marina. O svemu će tome biti više riječi, dodaje Bačić, kada se izabere novi direktor ACI-ja.

Članovi NO-a na današnjoj su sjednici raspravljali i o problematici mjenjačnica u ACI-jevim marinama, u kojima se od početka ove godine ne može promijeniti novac. Utvrđeno je da najveću odgovornost za to snosi tvrtka koja obavlja informatičke poslove za ACI i koja nije na vrijeme ishodovala licence za mjenjačke poslove od HNB-a.

To će se riješiti, kaže Bačić, u idućih mjesec dana. Dobro je, kaže Bačić, što se taj zastoj dogodio u zimsko vrijeme kada je u marinama manje prometa, ali napominje da za taj propust odgovornost snosi i sadašnja uprava koja nije na vrijeme reagirala na taj problem.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙