FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski premijer Bučkovski u službenom posjetu Tirani

TIRANA,12. siječnja.2005(Hina) - Skoplje i Tirana odlučili su u ovojgodini raditi na proširenju suradnje posebno u gospodarstvu, izjavioje u srijedu u Tirani makedonski premijer Vlado Bučkovski, koji jedoputovao u prvi dvodnevni službeni posjet Albaniji, prenose albanskimediji.
TIRANA,12. siječnja.2005(Hina) - Skoplje i Tirana odlučili su u ovoj godini raditi na proširenju suradnje posebno u gospodarstvu, izjavio je u srijedu u Tirani makedonski premijer Vlado Bučkovski, koji je doputovao u prvi dvodnevni službeni posjet Albaniji, prenose albanski mediji.

U razgovorima s najvišim albanskim dužnosnicima Bučkovski je izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima između dviju zemalja i obećao pomoć Makedonije Albaniji u približavanju euroatlantskim integracijama.

Albanski premijer Fatos Nano najavio je pojačanu suradnju Albanije i Makedonije, posebno u gospodarstvu. Rekao je također da će Albanija podržati Makedoniju da bude priznata pod njezinim ustavnim imenom.

Dvojica premijera su razgovarala i o provedbi Jadranske povelje koju je potpisala i Hrvatska. Zajedničko je stajalište da treba ubrzati prijam Makedonije, Albanije i Hrvatske u NATO.

Makedonskog premijera Bučkovskog primio je i predsjednik Albanije Alfred Moisiu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙