FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sokolovi spašavaju Herculaneum

RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je zatrpan vrućimblatom kada se vulkan Vezuv aktivirao 79. godine prije Krista,uništeni prastari grad Herculaneum danas je prekriven kiselimgolubljim 'otpacima', a situacija je postala tako loša da su arheolozitražili tri sokola koji bi rastjerali stotine golubova koji su senastanili u tom starorimskom gradu.
RIM, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je zatrpan vrućim blatom kada se vulkan Vezuv aktivirao 79. godine prije Krista, uništeni prastari grad Herculaneum danas je prekriven kiselim golubljim 'otpacima', a situacija je postala tako loša da su arheolozi tražili tri sokola koji bi rastjerali stotine golubova koji su se nastanili u tom starorimskom gradu.

Sokolovi će početi 'raditi' u Herculaneumu u ponedjeljak i očekuje se da će tamo ostati godinu dana.

Maria Paola Guidobaldi, direktorica Herculaneuma, vjeruje da taj lokalitet posjeti 400 golubova na dan. Oni uništavaju freske na otvorenom svojim izmetom, krovove kljunovima te postavljaju gnijezda u vilama.

Herculaneum je mnogo manji od susjednih Pompeja i privlači manje posjetitelja. No kuće u tom gradu su prekrivene blatom dok su kuće u Pompejima prekrivene pepelom i bolje očuvane s prekrasnim freskama i mozaicima.

No, dok u Pompejima nema golubova, Herculaneum ih privlači jer je smješten u blizini Ercolana gdje ima dosta smeća i otpadaka koje bacaju ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙