FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen kalendar B.a.b.e za 2005.

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Grupa za ženska ljudska pravaB.a.B.e. danas je predstavila svoj kalendar za 2005. s citatimahrvatskih književnica.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Grupa za ženska ljudska prava B.a.B.e. danas je predstavila svoj kalendar za 2005. s citatima hrvatskih književnica.

"Željeli smo imati nešto iz našeg, domaćeg konteksta i zato smo odlučile posegnuti za citatima hrvatskih književnica", rekla je predsjednica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka predstavljajući kalendar u književnom klubu "Booksa" u Zagrebu.

12 citata književnica Dragojle Jarnević, Vesne Parun, Dubravke Ugrešić, Slavenke Drakulić, Milane Vuković Runjić i drugih izabrala je književnica Julijana Matanović.

Kalendar je dizajnirala Barbara Blasin koja je, kako je i sama rekla, željela da bude praktičan, s puno bijelog prostora u koji se mogu upisivati bilješke, dogovori, obaveze, važni datumi.

Svakom mjesecu pridružila je po jednu crno-bijelu fotografiju koja je sadržajem bliska književnom citatu.

Jedan od njih - "Što bi bilo da je Snjeguljica bila ružna?" pomislila je Štefica i načela još jednu kremšnitu - iz knjige Dubravke Ugrešić "Štefica Cvek u raljama života", ispisan na naslovnici ujedno je lajt-motiv B.a.b.e. kalendara.

Kalendar B.a.b.e. za 2005. izišao je nakladi od u 1000 primjeraka uz financijsku potporu CARDS programa Europske komisije za zapadni Balkan i švedske ženske nevladine organizacije.

Međunarodne organizacije poduprijet će i daljnji rad udruge B.a.b.e. jer su, za razliku od domaće sredine, znale prepoznati vrijednost njihova rada, rekla je Sanja Sarnavka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙