FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici nacionalnih manjina u Rijeci tražit će izmjenu Statuta Grada

RIJEKA,10. siječnja 2005. (Hina) (Hina) - Predstavnik Odbora zanacionalne manjine riječkog Gradskoga vijeća Duško Sekulić najavio jena današnjoj konferenciji za novinare, koju je organizirao PGS, da ćemanjine tražiti izmjenu Statuta Grada kako bi i predstavnik srpskemanjine ušao u Gradsko vijeće.
RIJEKA,10. siječnja 2005. (Hina) (Hina) - Predstavnik Odbora za nacionalne manjine riječkog Gradskoga vijeća Duško Sekulić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare, koju je organizirao PGS, da će manjine tražiti izmjenu Statuta Grada kako bi i predstavnik srpske manjine ušao u Gradsko vijeće.

Odbor prikuplja zahtjeve predstavnika nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci, a među zahtjevima je prijedlog da se srpskoj nacionalnoj manjini u Rijeci prizna status autohtonosti, da se u Gradskom vijeću, uz predstavnika talijanske manjine, osigura mjesto i za predstavnika srpske manjine, te da predstavnik nacionalnih manjina bude zamjenik predsjednika Gradskog vijeća.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka predstavnika riječkih nacionalnih manjina i predstavnika Primorsko-goranskog saveza, predsjednik PGS-a i saborski zastupnik Nikola Ivaniš rekao je da bi ove godine trebalo unaprijediti rad vijeća nacionalnih manjina u lokalnim samoupravama i aktivnije ih uključiti u rad gradskih vijeća.

Ivaniš je rekao da vijeća nacionalnih manjina, kao predstavnička tijela manjina u jedinicama lokalne samouprave, nisu u protekle dvije godine počele djelovati u punom smislu, te da im još nije dovoljno precizno određeno mjesto u jedinicama lokalne samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙