FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Otvoren turistički sajam "Odmori 2005."

BEČ, , 20. siječnja 2005. (Hina) - U Beču je u četvrtak otvorenMeđunarodni turistički sajam "Odmori 2005.", na kojemu turističkuponudu, uz četrdesetak zemalja, predstavlja i Republika Hrvatska.
BEČ, , 20. siječnja 2005. (Hina) - U Beču je u četvrtak otvoren Međunarodni turistički sajam "Odmori 2005.", na kojemu turističku ponudu, uz četrdesetak zemalja, predstavlja i Republika Hrvatska.

Otvarajući ga, zamjenik bečkoga gradonačelnika Sepp Rieder rekao je da sajam pridonosi gospodarskom razvitku Beča te da je to mjesto za dogovor o budućoj poslovnoj suradnji. Dodao je da je Beč prošle godine postigao rekordan broj od 8,4 milijuna noćenja.

Turistički sajam je mjesto predstavljanja turističke ponude i mogućnosti za domaće austrijske, ali i međunarodne izlagače. Više od 400 izlagača nastoje što je moguće bolje predstaviti svoju turističku ponudu i privući zainteresirane da izabere njihovu državu za odmor. Ove godine zemlja partner Sajmu je Maroko, a Gornja Austrija je regija partner.

Hrvatska tradicionalno nastupa na izložbenom mjestu veličine 120 četvornih metara, u okruženju sredozemnih turističkih destinacija, te još na osam posebnih suizlagača jadranskoga i kontinentalnog turizma.

Iz godine u godinu se bilježi pozitivan trend u hrvatskoj-austrijskoj suradnji u turizmu. Prošle godine od siječnja do studenoga Hrvatsku je posjetilo 735.462 austrijska gosta i ostvarilo 3,622.000 noćenja.

Prvoga dana bečkoga Međunarodnog turističkog sajma, hrvatsko izložbeno mjesto je bilo jako posjećeno, a posjetitelje, kao i austrijske i strane novinare, najviše su zanimale cijene putovanja i mogućnosti odmora kao i novosti u turističkoj ponudi. Posebno ih je zanimao završetak autoceste prema Splitu. Brojni poslovni partneri su tražili posebne susrete s našim hotelijerima i predstavnicima turističkih agencija.

Usporedno s turističkim sajmom održava se i izložba automobila "Autoshow" i organizatori očekuju više od sto tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙