FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Graz: Sanader na skupu posvećenom razvoju i budućnosti

GRAZ, 10. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderdoputovao je u ponedjeljak u Graz gdje, na poziv austrijskogkancelara Wolfganga Schuessela, sudjeluje na skupu "Uvod u 2005.godinu - zemlja budućnosti".
GRAZ, 10. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak u Graz gdje, na poziv austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, sudjeluje na skupu "Uvod u 2005. godinu - zemlja budućnosti".

Skup se održava u organizaciji Austrijske pučke stranke (OeVP) i to je prvi skup u nizu manifestacija kojima Austrija u ovoj godini obilježava tri velike obljetnice - 60 godina od osnutka Druge austrijske republike, 50 godina od potpisivanja Državnog ugovora i 10 godina članstva u Europskoj uniji.

Očekuje se da će se premijer Sanader u svojim izlaganjima posebno osvrnuti na ulogu malih zemalja u zajedničkom promišljanju razvoja i budućnosti, posebno u svjetlu europskih integracijskih procesa te važnosti susjedskih odnosa za regionalnu stabilnost.

Na jednodnevnom skupu sudjeluju vodeći austrijski političari, kancelar Wolfgang Schuessel, ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik te ostali članovi austrijske vlade, zastupnik u češkom Senatu Karl Schwarzenberg i drugi, a pozvani su ne samo političari iz zemlje i susjedstva nego i predstavnici gospodarstva, znanosti i kulture.

Skup je otvorila predsjednica pokrajinske Vlade Štajerske Waltraud Klasnic.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙