FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci će na parlamentarne izbore 17. srpnja

GAZA, 8. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinci će održatiparlamentarne izbore 17. srpnja, prve od 1996. godine, izjavio je usubotu vršitelj dužnosti predsjednika Ravi Fatuh.
GAZA, 8. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinci će održati parlamentarne izbore 17. srpnja, prve od 1996. godine, izjavio je u subotu vršitelj dužnosti predsjednika Ravi Fatuh.

Tim će izborima biti završena velika politička tranzicija koja je pokrenuta nakon smrti Jasera Arafata u studenome, čiji će se nasljednik birati na predsjedničkim izborima u nedjelju.

Mahmud Abas, bivši Arafatov zamjenik, favorit je predsjedničkih izbora. Očekuje se da će zatražiti okončanje četverogodišnje palestinske pobune na teritorijima koje je okupirao Izrael i nastavak mirovnih pregovora s ciljem uspostave palestinske države.

"Palestinski narod na Zapadnoj obali, u pojasu Gaze i (istočnom) Jeruzalemu pozvan je na slobodne i izravne parlamentarne izbore 17. srpnja", rekao je Fatuh. Ta će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti objavljena u službenim glasilima u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙