FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Harazi: Iran će odgovoriti na svaku američku prijetnju

TEHERAN, 20. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski ministar vanjskihposlova Kamal Harazi rekao je da se njegova zemlja ne boji američkihprijetnji i da će Iran odgovoriti na svako neprijateljsko djelovanje,izvijestila je agencija Irna u četvrtak.
TEHERAN, 20. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Iranski ministar vanjskih poslova Kamal Harazi rekao je da se njegova zemlja ne boji američkih prijetnji i da će Iran odgovoriti na svako neprijateljsko djelovanje, izvijestila je agencija Irna u četvrtak.

"Odgovorit ćemo na svaku američku prijetnju, one nas ne zastrašuju", rekao je šef iranske diplomacije nakon što je američki predsjednik ponovno razmatrao mogućnost američkog napada radi sprječavanja Irana da nabavi nuklearno oružje.

Harazi koji prati predsjednika Mohamada Hatamija u Ugandi, rekao je da takve izjave ukazuju na "psihološku kampanju, ali nama ne nedostaje iskustva u tome".

"Poznat nam je neprijatelj i njegovi planovi, mi idemo svojim putem, ne želimo sukob ni sa kime i odlučno ćemo braniti nacionalne interese", rekao je.

Te se izjave odnose na govor američkog predsjednika u ponedjeljak i na obnovljene špekulacije o mogućnosti vojnih operacija protiv Irana ako ta zemalja ustraje u nabavi atomskog oružja, kao što je Sjedinjene Države optužuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙