FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U bivšoj križevačkoj sinagogi najvjerojatnije državni arhiv

KRIŽEVCI, 19. siječnja 2005. (Hina) - Grad Križevci ponudio je zgradubivše sinagoge, današnji Dom mladih, na Trgu Josipa Jurja Strossmayeraza otvaranje područnog ureda Hrvatskog državnog arhivaKoprivničko-križevačke županije.
KRIŽEVCI, 19. siječnja 2005. (Hina) - Grad Križevci ponudio je zgradu bivše sinagoge, današnji Dom mladih, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera za otvaranje područnog ureda Hrvatskog državnog arhiva Koprivničko-križevačke županije.

O tome je danas u Križevcima gradonačelnik Branko Hrg razgovarao sa Stjepanom Ćosićem i drugim članovima Povjerenstva Hrvatskog državnog arhiva koji su izjavili da predložena zgrada odgovara potrebama Državnog arhiva iako je treba građevinski obnoviti i opremiti za spremanje arhivske građe.

Povjerenstvo Hrvatskog državnog arhiva predložit će Ministarstvu kulture da u Križevcima bude sjedište županijskih arhiva, a konačnu odluku donosi Vlada.

Trenutačno se oko 2000 dužnih metara arhivske građe iz Križevaca čuva u uredima Državnog arhiva u Bjelovaru, Varaždinu i Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙