FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 18. siječnja

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 18. siječnja.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 18. siječnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i čelnici svih parlamentarnih stranaka nastavljaju razgovore vezane uz pripreme za pregovore o priključenju Hrvatske Europskoj uniji. Sanader je na dosadašnjim sastancima s partnerima postigao konsenzus o tome da je priključenje Europskoj uniji projekt od nacionalnog značenja i da na njemu ne treba voditi političke utakmice. Dogovoreno je i da glavni hrvatski pregovarač za EU bude Vladimir Drobnjak, a šefica hrvatskog pregovaračkog tima ministrica Kolinda Grabar Kitarović. Sastanak premijera i predstavnika stranaka održava se dan nakon što se Sanader u Bruxellesu sastao s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenikom EK za proširenje Ollijem Rehnom (zgrada Vlade Trg sv. Marka 2 u 13,30 sati)

ZAGREB - Uoči 12. sjednice Hrvatskog sabora, svoje sjednice održat će saborski Odbor za zakonodavstvo (zgrada Hrvatskog sabora, dvorana Centar u 12 sati), Odbor za europske integracije (dvorana Stjepana Radića u 9 sati), Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša (dvorana Janka Draškovića u 9 sati), Odbor za financije i državni proračun (dvorana Ante Starčevića u 14 sati) i Odbor za Ustav Poslovnik i politički sustav (dvorana Stjepana Radića u 15 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika HNS-PGS-a održat će konferenciju za novinare o istražnim povjerenstvima, promjenama poslovnika i stavovima Kluba HNS-PGS (zgrada Hrvatskog sabora, dvorana Ivana Kukuljevića u 11 sati).

ZAGREB - Svečana primopredaja dvanaest terenskih vozila koje je Ministarstvu unutarnjih poslova darovalo Ministarstvo unutarnjih poslova SR Njemačke. Šest vozila je isporučeno tijekom 2004. a preostalih šest u siječnju ove godine. Specijalno opremljena vozila namjenjena su graničnoj policiji. Primopredaji vozila prisustvovat će ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Juergen A.R. Staks (Ravnateljstvo policije, Ilica 335 u 11 sati).

ZAGREB - Sindikat tekstila, obuće, kože i gume održat će konferenciju za novinare na kojoj će izraziti svoje protivljenje gašenju proizvodnje u Tekstilnom kombinatu Zagreb (Radnički dom, Krešimirov trg 2 u 10,30 sati).

ZAGREB - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić uručit će zaslužnima Plakete grada Zagreba prema zaključku Gradskog poglavarstva o dodijeli Plakete grada Zagreba (Palača Dverce, Katarinin trg 6 u 16 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Mate Kukuljice "Zaštita i restauracija filmskog gradiva" (Hrvatski državni arhiv, Trg Marka Marulića 21 u 12 sati).

ZAGREB - Predstavnici Novog lista, Glasa Slavonije, Karlovačkog lista i Zadarskog lista održat će konferencija za novinare o svom novom projektu "Biblioteke biografije" (zgrada HND-a, velika dvorana, Perkovčeva 2 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙