FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo pogubljenje u Kaliforniji nakon tri godine

SAN QUENTIN, 19. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornijskezatvorske vlasti u srijedu su smrtonosnom injekcijom pogubiletrostrukoga ubojicu Donalda Beardsleeja, što je bilo prvo izvršenjesmrtne kazne u toj saveznoj državi u zadnje tri godine.
SAN QUENTIN, 19. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornijske zatvorske vlasti u srijedu su smrtonosnom injekcijom pogubile trostrukoga ubojicu Donalda Beardsleeja, što je bilo prvo izvršenje smrtne kazne u toj saveznoj državi u zadnje tri godine.

Koji sat nakon što je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger odbacio molbu za pomilovanje i govorio o Beardsleejevim "gnusnim i besmislenim umorstvima", upravitelj državnoga zatvora u San Quentinu, sjeverno od San Francisca, izdao je ponoćnu naredbu za izvršenje kazne.

Beardslee, 61-godišnjak koji je dvadeset godina čekao na izvršenje smrtne kazne, osuđen je 1984. zbog ubojstva dviju mladih žena.

Četvero članova obitelji žrtava nazočilo je pogubljenju, a nitko od Beardsleejeve rodbine.

Ispred zatvora prosvjedovalo je tristotinjak protivnika smrtne kazne.

Beardslee je 11. zatvorenik pogubljen otkako je Kalifornija 1978. ponovno uvela smrtnu kaznu, a bio je jedan od 640 osuđenika koji čekaju pogubljenje u toj saveznoj državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙